Eyyübiye Belediye Meclisi Seçimlerden Sonra İlk Toplantısını Yaptı

Eyyübiye Belediye Meclisi Seçimlerden Sonra İlk Toplantısını Yaptı

GÜNCEL 

Bülten No: 092 13 Nisan 2024

Eyyübiye Belediye Meclisi Seçimlerden Sonra İlk Toplantısını Yaptı

31 Mart 2024’te yapılan mahalli idareler seçim sonuçlarının kesinleşmesinin ardından Şanlıurfa Eyyübiye Belediyesi ilk meclis toplantısını Başkan Mehmet Kuş başkanlığında yaptı. 38 Üyesi bulunan Eyyübiye Belediye meclisi toplantısına üyelerin tamamı katıldı.
Toplantının açılışında bir konuşma yapan Başkan Mehmet Kuş, meclis üyelerinin Ramazan Bayramı’nı tebrik ederek, “Bayramın hem ailemize hem ülkemize hem de İslam alemine hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Tabi ki içimizi sızlatan hadise Gazze olayları. Cenab-ı Mevlam, tuttuğumuz oruçlar, yaptığımız ibadetler hürmetine inşallah Gazze’deki kardeşlerimizi muzaffer eyler, siyonistleri de kahr-u perişan eyler” dedi.
31 Mart seçimlerinde halkın tercihiyle seçildiklerini belirten Başkan Kuş, “İnşallah hep birlikte, önümüzdeki beş yıllık zaman dilimi içerisinde Eyyübiyemize hem vizyoner projeler kazandıracak hem de hummalı çalışmalar anlamında birlikte mücadele edeceğiz. İnşallah Eyyübiyemize gerektiği yere hep birlikte getireceğiz. Buna inancımız Allah’ın izniyle tamdır. Buradan, 31 Mart günü sandığa gelerek oy kullanan tüm Eyyübiyeli kardeşlerime şükranlarımı dile getirmek istiyorum. Rabbim, kendilerini var etsin. İnşallah bu meclis onların yüzünü kara çıkarmayacak, beş yıllık zaman zarfında da Eyyübiyelileri güzel hizmetlere kavuşturacaktır” diye konuştu.

 

 

 

 

Açılışın ve yoklamanın ardından meclis katip üyeliği, birinci ve ikinci başkanvekilliği, encümen ve komisyon üyeliği seçimleri gerçekleştirildi.

 

 

 

 

22 AK Parti, 14 Yeniden Refah Partisi ve 2 de DEM Partili olmak üzere toplam 38 üyesi bulunan Eyyübiye Belediye Meclisi’nde yapılan oylama sonucunda, meclis divan kâtib üyeliklerine İbrahim Nabi Baziki, Mustafa Özbay, İsa Çetindağ ve Salih Çiftçi asıl, Ali Yavuz, Abdulaziz Çiftçi, Hasan Karataş ve Osman Melik ise yedek üye olarak seçildi.
Meclis Başkanvekilliği seçimlerinde ise 22 oy alan Abdullah Samak 1. Başkanvekili, Hamza Göktaş da 2. Başkanvekili olarak belirlendi.

Yapılan seçimler sonucu Eyyübiye Belediye Meclisi Komisyon Üyelikleri de şu şekilde oluştu:

İmar ve Bayındırlık Komisyonu: İbrahim Nabi Baziki, Abdulaziz Çiftçi, Seydi Modanlı (AK Parti), Osman Melik ve Mehmet Alak (Yeniden Refah Partisi).
Plan ve Bütçe Komisyonu: Hüseyin İnan, İbrahim Halil Beyaz, Gülten Balcı (AK Parti), Şafak Acar ve Abdullah Dalbaşı (Yeniden Refah Partisi).

 

 

Araştırma Geliştirme Komisyonu: İbrahim Kayıhan Güllüoğlu, Mehmet Karademir, Abdullah Samak (AK Parti), Hasan Karataş ve Salih Çiftçi (Yeniden Refah Partisi).
Kültür ve Turizm Komisyonu: Necmeddin Sağlam, Abdulkadir Karakeçili, Sinan Yavuz (AK Parti), Bilal Tekatlı, Faruk Şeyhanlı (Yeniden Refah Partisi).

Hukuk İşleri Komisyonu: Hamza Göstaş, Ömer Faruk Baykuş, Mahir Öge (AK Parti), İsa Çetindağ ve Yusuf Çiftçi (Yeniden Refah Partisi).

Tarım ve Hayvancılık Komisyonu: Ali Çiftçi, Mustafa Özbay, Mustafa Kurt (AK Parti), Aziz Aslan ve Fuat Sağıroğlu (Yeniden Refah Partisi).

 

 

Gençlik Spor ve Eğitim Komisyonu: Deniz Demir ve Yakup Kılınç (AK Parti), Sabahattin Göktaş (Yeniden Refah Partisi) Adalet Eriş (DEM Parti).

Yeşil Eyyübiye Komisyonu: Ali Yavuz (AK Parti), Mahmut Çakıcı (Yeniden Refah Partisi), Celal Altun (DEM Parti)


YOUTUBE VİDEO LİNK: https://youtu.be/RojN5bmX_H4
VİDEO İNDİRME LİNKİ : https://we.tl/t-NGJOVORYtk

 

EYYÜBİYE BELEDİYESİ
Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
T: 0414 315 14 15

www.eyyubiye.bel.tr

Related posts