Bakan Jeyhun Bayramov’un Letonya’nın yeni Azerbaycan Büyükelçisi Edgars Skuya ile görüşmesine ilişkin basın açıklaması

Bakan Jeyhun Bayramov’un Letonya’nın yeni Azerbaycan Büyükelçisi Edgars Skuya ile görüşmesine ilişkin basın açıklaması

DÜNYA 

 

 

 

No:562/23, Bakan Jeyhun Bayramov’un Letonya’nın yeni Azerbaycan Büyükelçisi Edgars Skuya ile görüşmesine ilişkin basın açıklaması

 

 

Azerbaycan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, 2 Ekim 2023 tarihinde Letonya Cumhuriyeti’nin Azerbaycan Cumhuriyeti’ne yeni atanan Büyükelçisi Edgars Skuya’yı kabul etti.

 

 

 

Büyükelçi Edgars Skua öncelikle güven mektubunun bir kopyasını Bakan Jeyhun Bayramov’a sundu.

 

 

 

 

Bakan Ceyhun Bayramov, Büyükelçi Edgars Skuyan’ı göreve atanmasından dolayı tebrik ederek, bundan sonraki faaliyetlerinde başarılar diledi.

 

 

 

Görüşmede Azerbaycan ile Letonya arasındaki işbirliği konularının yanı sıra mevcut bölgesel durum ele alındı.

 

Bakan Ceyhun Bayramov, 2017 yılında “Stratejik Ortaklığın Kurulmasına İlişkin Ortak Bildiri”nin imzalanması ve uygulamaya konulması sonucunda Azerbaycan ile Letonya arasında mevcut ilişkilerin gelişmesinden ve bu bağlamda siyasi diyalog, karşılıklı işbirliğinin geliştirilmesinden memnuniyet duyduğunu ifade etti. İki ülke arasındaki ziyaret ve temasların ilişkilerin daha da genişlemesi için itici güç olduğunu kaydetti.

 

 

 

Azerbaycan ile Letonya arasındaki diplomatik ilişkilerin 30’uncu yıldönümünün kutlanacağı gelecek yıl, iki ülke siyasi, ekonomik, enerji güvenliği, ticaret, ulaştırma, insani vb. gibi çeşitli alanları görüşecek. alanlarda işbirliğinin geliştirilmesi için güçlendirme faaliyetlerinin önemi vurgulandı.

 

 

 

Bakan Ceyhun Bayramov, yaklaşık 30 yıldır topraklarımızın işgali, çatışma sonrası dönemde bölgedeki mevcut durum, Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki normalleşme süreci, ülkemizin barış ve imar çabaları hakkında karşı tarafa detaylı bilgi verdi. .

 

 

 

Azerbaycan’ın terörle mücadele tedbirleri kapsamında 30 yıllık işgal döneminden kalma yasadışı Ermeni silahlı kuvvetlerinin bölgeden çıkarıldığı, silahsızlanma sürecinin tamamlandığı dikkat çekti.

 

 

 

Yasadışı Ermeni silahlı kuvvetlerinin varlığının sona ermesinin, Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki barış sürecinin ve Karabağ bölgesinde yaşayan Ermeni sakinlerle yeniden entegrasyon sürecinin ilerletilmesi için fırsatlar yarattığına dikkat çekilerek, bu bağlamda, Azerbaycan her iki yöndeki çabaları güçlendirmeye kararlıdır.

 

Büyükelçi Edgars Sku, sıcak karşılama için teşekkür ederek, faaliyeti süresince Azerbaycan ile Letonya arasındaki ilişkilerin daha da geliştirilmesi için her türlü çabayı göstereceğini söyledi.

 

 

 

Toplantıda karşılıklı ilgi duyulan diğer konularda da görüş alışverişinde bulunuldu.

 

Paylaş
BÜTÜN HABERLER

 

kaynak:https://mfa.gov.az/az/news/no56223

 

 

 

 

 

Related posts