Yılın Aşk Roman’ı!

Yılın Aşk Roman’ı!

MAGAZİN 

Yılın Aşk Roman’ı!

 

Özgür Aras’ın yeni kitabı “Bazı Aşklar Yenik Başlar” İnkılâp Kitabevi’nden çıktı…

 

Hastalıklı bir ilişkinin pençesinde hayata yeniden tutunmaya çalışan birinin öyküsü… Her şeyi geride bırakıp gerçek aşkın peşine düşüyor. Ancak içinde kendini durmadan aşağı çekmeye çalışan mutsuzluklara alışık bir Deniz var. Özgür Aras’ın yeni kitabı “Bazı Aşklar Yenik Başlar” , “Yılın Aşk Romanı” olmaya aday!

 

Meslek hayatında müzik, televizyon, eğlence ve sanat camiasında hatırı sayılır bir tecrübeye sahip olan ve pek çok ünlü ismin iletişim danışmanlığını yapıp, yönettiği krizlerle sayısız başarılara imza atan; yazdığı kitaplar, İstanbul gece hayatına kazandırdığı mekânlar, ses getiren sosyal sorumluluk kampanyaları ve aldığı sayısız ödülle adından sıkça söz ettiren ünlü iletişim danışmanı , yazar Özgür Aras İnkılâp Kitabevi tarafından yayımlanan 12’nci kitabı “Bazı Aşklar Yenik Başlar” da, değersizlik duygusuyla baş etmeye çalışırken ilişkilerinde durmadan sınırları zorlayan Deniz’in öyküsüyle günümüzün dürüstlük, sadakat ve şefkatten uzak sözde aşklarını anlatıyor.

Deniz ve Cansel, şiddetli kavgalarla süren ve her bitti dendiğinde tekrardan başlayan bağımlı bir ilişkinin iki kahramanı… Bir gün karakolluk olduklarında Deniz’in canına tak ediyor ve yolunu ayırıp gerçek aşkın peşine düşüyor. Hiç ummadığı bir anda Güneş doğuyor hayatına. Çok satan aşk romanlarının yazarı Güneş, ona şifa olmayı deniyor. Deniz’e değer veriyor, onu sevgisiyle sarıp sarmalıyor. Ancak alışık olduğundan çok daha büyük bir sevgiyle belki ilk kez gerçekten değer gören, bir nevi ezberi bozulan Deniz bu aşkı elleriyle yıkmaktan alamıyor kendini. İlk fırsatta yalanlar ve sadakatsizlikle bu “hak etmediği” mutluluktan kaçıp hep bildiği şeye, mutsuzluğa koşuyor.

“Bazı Aşklar Yenik Başlar” psikolojik öyküleri ilmek ilmek işlenmiş karakterleri ile satır aralarında kendinizi bulacağınız ve sonunda her şeye rağmen gerçek aşka inanacağınız sarsıcı bir roman.

 

 

Arka kapak

 

“Zamane aşkları” diye nedensiz dememişler; zamana uygun dışı parlak, süslü, içi bomboş oldu aşklar… Herkes aşkın peşinde ama aslında aradığının ne olduğundan, bulduğunda onu tanıyabileceğinden de emin değil! Öylesine şekil değiştirdi ki duygular, uğruna harcanan emek de, sevginin tanımı da, aşkı sahiplenme biçimi de bir başka artık…

Deniz ve Cansel; yıllardır süregelen bir beraberliğin içinde birbirlerinin canını acıtarak, inciterek, neşeden çok gözyaşı vererek, sadakatten uzak sürdürüyorlar hayatlarını… Sonra bir gün Güneş geliyor ve bu sarmal ilişkiden çekip alıyor Deniz’i… Onu mutlu etmeye, iyileştirmeye çalışırken, kendilerine sevgi dolu bir dünya inşa ederken fark ediyor aslında değişmeye başladığını, kalbinin rahat olmadığını, değerlerine savaş açtığını…

Aşk insanı değiştirmeli mi, tamamlamalı mı? Şifacı rolü ile giriyorsak bir başkasının yaşamına, o ilişkiden fayda gelir mi? İyileşmemiş biri, bir başkasına mutluluk getirir mi? Yalnızlık bir kader mi yoksa seçimlerimiz mi taşır bizi o istenmeyen durağa? Tüm bu sorulara yanıt ararken Güneş, aslında gerçek aşkın nasıl olması gerektiğini de öğreniyor, geride bırakarak yalan sevdaları, gelip geçici hevesleri… Ne de olsa Bazı Aşklar Yenik Başlar…

Günümüz insanının aşkla imtihanı, kendi öykülerinizi sorgulatırken, sizi içsel bir yolculuğa da çıkaracak…

 

İnkılâp Kitabevi, Özgür Aras, Bazı Aşklar Yenik Başlar, 165 sayfa, İstanbul, 2021.

 

Editör: Neslihan Demir

Yayın direktörü Gülşen İşeri

Yayıma hazırlayan Ezgi Hotalak Adalı

Kapak tasarım Şenol Alanbay

Sayfa tasarım Şenol Alanbay

 

Özgür Aras yeni fotoğraflarını ve Kitap Görselini aşağıdaki linki copy paste yaparak chrome, explorer, safari gibi tarayıcılara yapıştırarak bilgisayarınıza indirebilirsiniz :

Link: https://we.tl/t-Uv7jKlWYxG

Related posts