Üsküp Uçak Bileti Fırsatları ve Gezi Rehberi

Üsküp Uçak Bileti Fırsatları ve Gezi Rehberi.
Üsküp Uçak Bileti Fırsatları ve Gezi Rehberi

Üsküp Uçak Bileti Fırsatları ve Gezi Rehberi

Açıklama yok.


Makedonya’nın başkenti olan Üsküp, muhteşem doğası ve tarihi dokusuyla gezginlerin hafızasına kazınmayı başarır. Makedonya’nın kuzeyinde yer alan başkent, şehrin ortasından geçen Vardar Nehri ile ikiye ayrılır. Tarih boyunca pek çok uygarlığa ev sahipliği yapan şehir, yılın her mevsiminde gezginlerin de uğrak yeridir. Üsküp ismi “sığınılacak yer” anlamına gelen “scupi” kelimesinden gelir. Şehrin geçim kaynakları arasında tekstil, turizm, metal sanayi, dericilik ve kerestecilik yer alır. Peki, Üsküp’e nasıl gidilir? Üsküp uçak bileti fiyatları nedir? Üsküp’te ulaşım imkânları nasıldır? Üsküp’te gezilmesi gereken yerler nerelerdir? İşte, Üsküp’ü ziyaret edecek gezginlerin en çok merak ettiği sorular ve cevapları…

Üsküp’e Nasıl Gidilir?
Üsküp’e seyahat etmek isteyen gezginler için Pegasus, Üsküp Büyük İskender Havalimanı’na direkt ve aktarmalı seferler düzenler. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan direkt uçuşlarla şehre ulaşmak mümkün. Aktarmalı olarak Üsküp’e gidecek olan gezgiler, İstanbul bağlantılı farklı güzergahlarla Üsküp’e ulaşım sağlayabilirler. Vizesiz gidilecek ülkeler arasında yer alan Makedonya, birçok gezginin uğrak yeri olmayı başarır. Başkent Üsküp de,

ülkenin ilgi odağı olmayı başaran gözde şehirlerinin başında yer alır.

Şehir merkezine 24 km uzaklıkta yer alan Üsküp Büyük İskender Havalimanı, Üsküp’ün tek havalimanıdır. Gezginler, havalimanından şehir merkezine ulaşım sağlamak için otobüs ve taksileri tercih edebilir. Şehir merkezine ekonomik olarak ulaşmak isteyen gezginler, Vardar Express adındaki otobüsleri kullanabilirler. Terminal binası önünde konumlanan otobüslerin çalışma saatleri uçuşlara göre haftalık olarak düzenlenir. Otobüsler, merkeze yakın 4 durakta durur. Gezginler merkezde inmek isterse bu duraklardan International Bus/Railway Station’u tercih edebilirler. Şehir merkezine daha hızlı ulaşım sağlamak isteyen gezginler taksileri tercih edebilir. Terminal önünde yer alan taksilerle yaklaşık 20 dakika gibi bir sürede şehir merkezine ulaşmak mümkün. Daha hızlı ve konforlu ulaşım tercih edenler ise Pegasus’un araç kiralama hizmetinden faydalanabilirler. Güncel Üsküp uçak bileti fiyatları hakkında detaylı bilgiye Pegasus’un internet sitesi üzerinden ulaşabilirsiniz.

Üsküp’te Şehir İçi Ulaşım Nasıldır?
Küçük bir şehir olan Üsküp’te, şehir merkezinden hemen hemen birçok noktaya bisikletle ya da yürüyerek kolaylıkla ulaşım sağlamak mümkün. Şehirde ulaşım otobüsle sağlanır. Otobüslerin üzerinde Arnavutça ve Makedonca gittiği yerler yazılıdır. Gezginler, iki katlı kırmızı bu otobüsleri kullanabilmek için “Skopska” olarak bilinen kartlardan satın almalıdır. Diğer otobüslere biniş kartlarını da otobüsten ya da satış noktalarından temin etmek mümkün.

Üsküp’te Mutlaka Gezilmesi Gereken Yerler Nerelerdir?

Açıklama yok.

Üsküp’e giden gezginlerin gezmesi gereken belli lokasyonlar bulunur. İşte, mutlaka gezilmesi gereken başlıca adresler…

– Bedesten: Osmanlı yöneticileri tarafından inşa ettirilen Bedesten, 15. yüzyıla aittir. 1689 yılında büyük hasar gören bu lokasyon, zaman içinde tahrip olsa da 1900 yılında tekrar inşa edilerek ayakta kalmayı başarmıştır. Günümüzde Makedon hükümeti tarafından kullanılan bedesten, Üsküp’ün çokça ziyaret alan adreslerinden biridir.

– Aziz Ohrid Kliment Katedrali: Üsküp’te konumlanan Meryem Ana Katedrali’nin saldırı sonucu tahrip edilmesinden sonra 1972 yılında tekrar inşa edilen katedral, Aziz Kliment’in 1150. yaş dönümünde kutsal bir kimliğe sahip olmuştur. Oldukça ihtişamlı bir görünüme sahip olan katedral, yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olmayı başarır.

 

– Matka Kanyonu: Makedonya’nın en önemli açık hava mekânlarından biri olan Matka Kanyonu, Üsküp’ün batısında konumlanır. İçerisinde manastırların bulunduğu ve yaklaşık olarak 500 hektarlık alana sahip kanyonda, ülkenin önemli bir yapay gölü olan Matka Gölü yer alır. Turistlerin ilgisini çekmeyi başaran Matka Kanyonu, yılın her mevsiminde ziyaret alır.

 

– Taşköprü: Vardar Nehri üzerine kurulu olan Taşköprü, klasik Osmanlı eserlerinden biri olarak bilinir. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü olarak da bilinen Taşköprü, Üsküp denildiği zaman akla gelen ilk eserlerden biridir. Yapımı 18 yıl süren köprünün inşasına 1451 yılında başlanmıştır. 4 metre uzunluğa ve 6 metre genişliğe sahiptir.

Yayın Tarihi: 23 Ağustos 2021

Son Güncelleme: 23 Ağustos 2021

ÖZEL HABER