Tacikistan Büyükelçisinin kardeş şehir Duşanbe – Reutlingen’e çalışma ziyareti

Tacikistan Büyükelçisinin kardeş şehir Duşanbe – Reutlingen’e çalışma ziyareti

KÜLTÜR SANAT 

Tacikistan Büyükelçisinin kardeş şehir Duşanbe – Reutlingen’e çalışma ziyareti
2024

Öncesi
Sonraki

 

 

 

8 Nisan 2024’te Tacikistan’ın Almanya Büyükelçisi Imomudin Sattorov, kardeş şehir Duşanbe’ye yaptığı çalışma ziyareti kapsamında Reutlingen Belediye Başkanı Thomas Keck ile bir araya geldi.

Toplantının başında Büyükelçi, Duşanbe Başkanı Sayın Rustami Emomali’nin Sayın Thomas Keck’e mesajını iletti.

Kardeş şehirler arasında ekonomi, bilim ve kültür, eğitim, göç, turizm alanlarında daha fazla işbirliğinin güçlendirilmesi ve Duşanbe ve Reutlingen’de ortak kültür ve spor etkinliklerinin düzenlenmesi konusunda yapıcı görüş alışverişinde bulunuldu.

Reutlingen Ticaret ve Sanayi Odası İcra Direktörü Wolfgang Epp ile yapılan toplantıda, özel sektör ile kamu sektörü arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi, yatırımların çekilmesi, ekonomik konferansların düzenlenmesi, girişimciler arasında doğrudan temas kurulması konularına ağırlık verildi. Duşanbe ve Reutlingen’den.

Aynı zamanda Reutlingen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hendrik Brumme ile yapılan toplantıda, bilimsel araştırma işbirliği, üniversiteler arası bağların yeniden kurulması, öğrenci değişimi ve Tacik vatandaşların bu bilimsel kurumda eğitim görme imkanı konuları ele alındı. tartışıldı.

 

 

 

Tacikistan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’nın sosyal medyadaki resmi sayfaları:

Facebook’tayız : www.facebook.com/mfa.tj​

Twitter’dayız : twitter.com/MOFA_Tajikistan​

Instagram’dayız : instagram.com/mfa_tjk​

Almanya

Kaynak:https://mfa.tj/en/main/view/14795/working-visit-of-the-ambassador-of-tajikistan-to-the-twin-city-of-dushanbe-reutlingen

 

Related posts