Sırbistan gümrüğü üzerinde fazla para bulunduranları veya taşıyanları affetmiyor

Sırbistan gümrüğü üzerinde fazla para bulunduranları veya taşıyanları affetmiyor

EKONOMİ 

AVRUPALI TÜRKLERİN DİKKATİNE: SIRBİSTAN ÜZERİNDE FAZLA PARA BULUNDURANLARI AFFETMİYIR!

Sırbistan gümrüğü üzerinde fazla para bulunduranları veya taşıyanları affetmiyor.

Yaz tatili nedeniyle ülkeler arası yolculuklar arttı. İster uçakla olsun, ister otomobille, her yolcunun beraberinde taşıyabileceği para miktarı 10 bin Euro’yu geçmemeli. Geçerse bunun gümrüğe bildirilmesi gerekiyor. Ne yazık ki bazı yolcular bu kuralı hiçe sayarak üzerlerine para gizleyerek yolculuk yapıyor. Bu konuda yolculara göz açtırmayan Sırbistan Gümrüğü üzerinde fazla para bulunduranları ve taşıyanları yakalamaya devam ediyor.

İki araçta 240 bin Euro yakalandı!

Birkaç gün önce Sırbistan gümrüğünde yetkililer iki günde 240 bin Euro yakaladı.

Birinci olayda bir yolcunun üzerinde 100 bin Euro yakaladı. İkinci olayda ise Macar vatandaşının aracında memurlara bildirecek bir şeyi olup olmadığı soruldu. Yolcu beyan edilecek birşeyin olmadığını söyledi. Fakat yapılan aramada yabancı plakalı bir araçta beyan edilmemiş 140 bin Euro buldu. Olayla ilgili hemen savcılığa bilgi verilirken, yolcu, araç ve para, işlem yapılmak üzere İçişleri Bakanlığı Yolsuzlukla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne teslim edildi.

Hem Sırbistan’da hem de tüm Avrupa Birliği ülkelerinde uygulanan bu düzenleme gereği sınırlarda 10.000 Euro’nun üzerindeki nakit para bildiriminin gerekli olduğunu bir kez daha hatırlatalım.

PROF. DR. ABDURRAHİM VURAL -ALMANYA

Related posts