ÖZGÜVEN GRUP YÖNETİM KURULU BAŞKANI ÖMER DAĞLI ‘DAN ’12 EYLÜL’ MESAJI

ÖZGÜVEN GRUP YÖNETİM KURULU BAŞKANI ÖMER DAĞLI ‘DAN ’12 EYLÜL’ MESAJI

GÜNCEL 

Özgüven Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Dağlı, 12 Eylül 1980 darbesinin 41. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Başkan Dağlı, mesajında; “Demokrasimiz, 41 yıl önce bugün tarihinde en karanlık günlerinden birini yaşadı. Türkiye’nin hızlı bir dönüşüm yaşadığı 70’li yıllarda, halk sağcı ve solcu olarak derin bir kamplaşma yaşadı. Farklı görüşlere karşı hoşgörüsüzlük ve tahammülsüzlük iç çatışmaları da beraberinde getirdi. Bu durumu fırsat olarak gören cuntacılar, 12 Eylül 1980 tarihinde ülke yönetimine el koydular. O tarihte yürürlükte olan 1961 Anayasası askıya alındı. Siyasi partiler kapatıldı ve liderlerine siyaset yasağı getirildi.

Cuntacıların lideri Kenan Evren, 1982 Anayasası’nın oylandığı referandumda, çift sorulu tek tercihli pusula ile halkı kendisini Cumhurbaşkanı seçmek zorunda bırakmış ve 1989 yıla kadar ülkenin en üst makamında bulunmuştur. Bu dönemde siyaset, ekonomi, eğitim gibi alanlarda düzenlemeler yapılmış ve sendikal faaliyetler, adil yargılanma hakkı, ifade özgürlüğü, basın özgürlüğü gibi konularda kısıtlamalara gidilmiştir. Dolayısıyla darbe nedeniyle demokrasimiz ağır bir yara almıştır. 12 Eylül günü demokrasimize kara bir leke olarak geçmiştir.

Ülkemizin ilerlemesi ve gelişmesinin yegâne temeli demokrasidir. Hukuk devleti anlayışından hiçbir zaman ödün verilmemelidir. Demokrasimize sahip çıkmak, tüm yurttaşlarımız ve bizler için büyük bir sorumluluktur.

İnsanca yaşamanın en temel taşı olan Demokrasinin bizlere vermiş olduğu haklarımızı kullanarak, bu ülkede milletimizin söz sahibi olmuş ve kendi iradesiyle belirlediği bir hükümetle yönetilmektedir. 12 Eylül’ün acı bilançosunun karşısında sandığın gücünün ve öneminin ne kadar büyük olduğunu anlayan bu millet, memleketimizde darbelere asla geçit verilmeyeceğini en son 15 Temmuz’da bir kez daha gösterdi.

Bu düşüncelerle 12 Eylüllerin bir daha yaşanmaması için 15 Temmuz’da canını siper eden, bu topraklar için canını ortaya koyan bütün kardeşlerimize Allah’tan rahmet ailelerine de başsağlığı diliyorum. Rabbim ülkemizi yıllarca geriye götüren ve kalkınmasının önünde engel oluşturan 12 Eylülleri, 28 Şubatları ve 15 Temmuzları bu millete bir daha yaşatmasın inşallah” Dedi

ABDULLAH YİĞİT-ANKARA

Related posts