Milletvekili Meşhur Memmedov , “Azerbaycan’a karşı işlenen Çevre teröründen resmi Erivan sorumlu”

Milletvekili Meşhur Memmedov , “Azerbaycan’a karşı işlenen Çevre teröründen resmi Erivan sorumlu”

DÜNYA 

Ülker Piriyeva – AZERBAYCAN
Azerbaycan Parlamentosu Milletvekili Meşhur Memmedov, Azerbaycan Temsilcimiz Ülker Piriyeva `ya “Azerbaycan’a karşı işlenen Çevre teröründen resmi Erivan sorumlu” dur, diye açıklamada bulundu.

Milletvekili Meşhur Memmedov , “Yaklaşık 30 yıldır topraklarımızın işgali sırasında Ermenistan Sugovuşan barajını kullandı ve aynı zamanda Azerbaycan topraklarında ekolojik terör uyguladı.
Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’nin bir oturumunda bu konuda özel bir rapor sunulduğu ve bunun sonucunda özel bir kararın kabul edildiği bile belirtilmelidir. O oturumda Ermeni devleti suçlandı ve bu Azerbaycan için büyük bir başarıydı. Evet, işgal sırasında Ermeniler yazın suyu keser, kışın su verirlerdi. Yaz aylarında köylülerimiz ve çiftçilerimiz susuz kalırken, kış aylarında suları serbest bırakarak sel ile doğal afetlere neden oluyordular.

Böylece bu yıl, 30 yıl aradan sonra ilk kez Sugovuşan rezervuarı kullanılarak Terter ve diğer bölgelere su sağlandı. Bu yerleşimin özgürleştirilmesi sonucunda bugüne kadar sulanmayan veya yetersiz sulanan 30bin hektarlık alana su verilmiş olup, kanalların onarımı devam etmektedir. İşgalden kurtarılmış topraklarımız olan Doğu Zengezur ve Karabağ ekonomik bölgelerimizde mevcut su kaynaklarının etkin bir şekilde kullanılması için somut adımlar atılıyor ve bugün elbette, o topraklarımızda çok ciddi bir program uygulanıyor,” – dedi.

Milletvekili – “Sugovuşan-1 ve Sugovuşan-2 hidroelektrik santrallerinin rehabilitasyonu için çalışmalara başlanılmış ve bu nihayet çalışır durumda.

Kuşkusuz, Ermeni liderliği çatışma boyunca suç faaliyetleriyle seçilmiştir. Bugün Ermeni kaçaklar arasında eski Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’ın adının geçtiğine dikkatinizi çekmek isterim. Bu adam hayatı boyunca hırsız, suçlu, sahtekar, hain, kaçak olarak biliniyordu. Ermeni liderliği savaş suçlarından sorumlu tutulmalıdır. Serj Sarkisyan, Ermenistan’da yaygın olarak alay konusu edilmekle beraber ondan nefret ediliyor.

Bugün Ermenistan’da intikam duygusuyla yaşayanların son dönemde yaptığı tuhaf açıklamalarla karşı karşıyayız. Ermenistan’da intikam duygusuyla yaşayanlar bilsinler ki bütün niyetleri boşa gidecek, elbette Azerbaycan’ın demir yumruğuyla karşılaşacaklar. Bilsinler ki, yine bize karşı bir provokasyon, açıklama veya eylem olursa kimseye bakmadan yeterli cevaplar verilecektir,” – diye belirtti.

Related posts