MİLLETE HİZMETKÂR OLMAYA GELDİK, EFENDİ OLMAYA DEĞİL

Bugün GÜNCEL 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti İstanbul 7. Olağan İl Kongresi’nde yaptığı konuşmada, “Karşımıza kim dikilirse dikilsin, önümüze hangi engeller çıkartılırsa çıkartılsın, geride hangi oyunlar oynanırsa oynansın, ülkemize, milletimize ve İstanbul’a hizmet davamızdan asla vazgeçmedik” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sinan Erdem Spor Salonu’nda düzenlenen AK Parti İstanbul 7. Olağan İl Kongresi’ne katılarak, partililere hitap etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kürsüye geldiğinde “Beraber Yürüdük Biz Bu Yollarda” şarkısını seslendiren görme engelli Tuana Şahin’e eşlik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kurulduğu günden bu yana AK Parti’nin her kongre döneminde bir değişim rüzgârı estiğini dile getirerek, “Esasen değişim dediğimiz hayatın gerçeğidir. Bazen de herhangi bir sebep aranmaksızın gelir kendini dayatır. Mesela bugün de burada bizim adımıza İstanbul’un her ilçesini, her mahallesini, her caddesini, her sokağını, her hanesini muhabbetle kucaklayacağına inandığımız bir dava arkadaşımıza il başkanlığı görevini tevdi edeceğiz” dedi.

“1994 ruhuyla 2023 hedeflerimizi gerçekleştirecek bir arkadaşımızı, Osman Nuri Kabaktepe kardeşimizi İstanbul’a İl Başkanı yapıyoruz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Osman Nuri Kabaktepe’yi çok uzun yıllardır şahsen tanıdığını, gayretine, samimiyetine, davasına olan sadakatine bizzat şahitlik ettiğini anlattı.

Geçen dönem İl Başkanlığı görevini yürüten Bayram Şenocak’a da hizmetleri dolayısıyla teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu iş tabii burada bitmiyor, sadece bir virgül. Kendileriyle bundan sonra farklı platformlarda birlikte çalışmayı sürdüreceğiz” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’nin 7. Olağan Kongre sürecini Türkiye’nin her yerinde bir değişimin vesilesi hâline dönüştürmeye çalıştıklarını ifade ederek, şunları söyledi: “Bu süreçte ilçe teşkilatlarımızda yüzde 70’i, il teşkilatlarımızda yüzde 65’i bulan oranlarda yeni isimler bayrak yarışında nöbeti devraldı. Bu gece saat 03.00’e kadar beraber çalıştık, Başkan Vekilim, Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcım, Fatma Betül Sayan Kaya, birlikte çalıştık. Şu anda mevcut yönetimimizin yaş ortalaması 39. Genç, dinamik bir yapıyla inşallah yola devam. Yönetimimizde en son bildiğim kadarıyla 15 hanım kardeşimiz vardı. Bu da AK Parti’nin diğerlerinden farklı yanını ortaya koyuyor. Aynı şekilde bir o kadar da genç var. Bunlar da 30 yaş grubu altında. Bu bir şeyi gösteriyor. AK Parti, dinamik bir parti. AK Parti, bugünü değil, geleceği kuşatan bir parti. Kuruluşunun üzerinden 20 yıla yakın süre geçtiği hâlde hâlâ Türkiye’nin en büyük partisi olmamızı, hâl Türkiye’nin yönetiminde alternatifsiz konumda bulunmamızı işte bu değişim gerçeğine borçluyuz.”

“İSTANBUL’A HİZMET DAVAMIZDAN ASLA VAZGEÇMEDİK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 24 Mart Çarşamba günü 7. Olağan Büyük Kongre’yi Ankara’da toplayarak kongre sürecini taçlandıracaklarını dile getirerek, 81 ildeki kongrelerde görevlerine devam eden veya yeni görev alanları tebrik etti.

İstanbul için “dünyanın merkezi” denildiğini ifade ederek, İstanbul’un insanlık tarihini, İslam medeniyetini ve Türk tarihindeki önemini anlattı.

“Biz İstanbul’a aşkla hizmet ettik. İşte bunun için biz İstanbul’a ömrümüzü adadık” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: “İşte bunun için hep Boğaz’ın dört muhafızı olarak gördüğümüz Telli Baba’ya, Yuşa Hazretleri’ne, Yahya Efendi Hazretleri’ne ve Hüdayi Hazretleri’ne layık olmaya çalıştık. İşte bunun için hepsi de İstanbul’da metfun olan rahmetle Menderes’in, rahmetli Özal’ın, rahmetli Erbakan Hocamızın miraslarını yaşatmanın gayreti içinde olduk. Şair, ‘Davası olmayanın sevdası olmaz. Sevdası olmayanın öfkesi olmaz’ diyor. Eğer zaman zaman öfkeli gözükmüşsek işte bu sevdamızdandır. Karşımıza kim dikilirse dikilsin, önümüze hangi engeller çıkartılırsa çıkartılsın, geride hangi oyunlar oynanırsa oynansın, ülkemize, milletimize ve İstanbul’a hizmet davamızdan asla vazgeçmedik. Onlar Yeni Zelanda’daki katilin ağzından ‘Ayasofya’yı minarelerden kurtaracağız’ dediler. Biz cevabımızı Ayasofya’yı 86 yıl sonra tekrar ibadete açarak verdik. Onlar mesajlarını bu aziz şehrin duvarlarına ‘Zulüm 1453’te başladı’ yazarak verdiler. Biz cevabımızı ‘Büyük ve güçlü Türkiye diyerek’ verdik. Onlar şimdi artık adı 15 Temmuz Şehitler Köprüsü olan Boğaziçi Köprümüzde başlattıkları darbeyle istiklalimize el uzattılar. Biz cevabımızı 7’den 70’e şehadete yürüyerek verdik. Onlar ezanları susturmak için camilerin kapılarına dayandılar. Onlar değil mi Bezm-i Alem Valide Sultan Camii’ni işgal etmek suretiyle bira kutularıyla beraber o camimize girenler bunlar değil mi? Bu ahlaksızlar, bu edepsizler değil mi? Bu teröristler değil mi? İşte o Gezi olaylarında da bunların hesabını onlara sorduk. Bundan sonra da bilsinler ki ola ki böyle bir yola tevessül edecek olurlarsa bu millet bunun bedelini çok ağır ödetir. Biz cevabımızı geceler boyunca hiç dinmeden süren selalarımızla verdik. Onlar milletimizi birbirine karşı kışkırtmak için her yolu denediler. Biz cevabımızı Rabiamızla verdik.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’u yanlarına aldıklarında, içerdeki hainlerden dışarıdaki düşmanlara kadar yedi düvele meydan okuyacak güce sahip olduklarını dile getirerek, hiç kimsenin bu şehre, bu ülkeye, bu millete kem gözle bakmasına müsaade etmediklerini ve etmeyeceklerini söyledi.

“SON 18 YILDA İSTANBUL’A 275 MİLYAR LİRA YATIRIM YAPTIK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hizmet mücadelesinde elbette eksiklerimiz olmuştur. Belki hatalarımız da olmuştur. Hiç kimse merak etmesin, hepsi de giderilir hepsi de tamamlanır. Önemli olan ülkeye ve millete hizmet heyecanını ve iradesini güçlendirerek sürdürmektir. İşte bu azim ve kararlılıkla bir kez daha milletimizin huzurundayız” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son 18 yılda İstanbul’a 275 milyar lira yatırım yaptıklarının altını çizerek, “Eğitimde 38 bin 361 adet yeni derslik kazandırdık. 1 milyonun üzerinde yükseköğrenim öğrencisinin öğrenim gördüğü, 37 bin 500 akademik personelin çalıştığı İstanbul’a toplam 38 adet yeni üniversite kurduk. Toplamda 13 bin 677 kişi kapasiteli yükseköğrenim yurt binaları açtık. Bir kaç yıl içinde de yükseköğrenim yurt kapasitesini iki katından fazla arttıracak yatırımlarımız şu anda sürüyor. İstanbul’a 46 adet yeni spor tesisi kazandırdık” bilgisini paylaştı.

Şehirde toplu konutta 173 bin konut projesini hayata geçirdiklerini, İstanbul’da toplamda 16 milyon 101 bin metrekare yüzölçümünde 38 adet Millet Bahçesi projesinin bulunduğunu ve bunların 10 tanesini tamamladıklarını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yıldız Teknik Üniversitesi ve Zeytinburnu Beştelsiz Milet Bahçelerinin inşaatlarının, diğerlerinin de proje ve ihalesinin sürdüğünü bildirdi.

“MİLLETE HİZMETKÂR OLMAYA GELDİK, EFENDİ OLMAYA DEĞİL”

Atatürk Kültür Merkezi’nin inşasında sona gelindiğine dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Muhteşem bir opera binasını İstanbulumuza kazandırıyoruz. O malum zatlar var ya onlara rağmen. Yaparsak biz yaparız, AK Parti yapar. Çok farklı bir projeyi oraya inşa ettik ve kısa zamanda bitiyor. Bir diğer tarafta da sağ olsun özel sektör muhteşem bir camiyi de yine Taksim Meydanı’na inşa ediyor. O da 10 yılların hayali” ifadesini kullandı.

İstanbul’da hayata geçirilen İstanbul-İzmir Otoyolu, Kuzey Marmara Otoyolu, Marmaray, Avrasya Tüneli, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osman Gazi Köprüsü gibi dev hizmetleri gerçekleştirdiklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ben ne anlatıyorum? İstanbul’a yapılan hizmetleri anlatıyorum. Peki, bu CHP’lilerden bu tür şeyleri dinlediniz mi? Böyle bir şey dinlediniz mi? Bunların kitabında hizmet var mı? Ekranları başında bizi izleyen milletime de sesleniyorum biz bu millete hizmetkâr olmaya geldik efendi olmaya değil” değerlendirmesinde bulundu.

Kanal İstanbul Projesi’nin tüm teknik çalışmalarının tamamlandığını bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Diğer adımları için gerekli çalışmaları da başlatıyoruz. Onlara rağmen Kanal İstanbul’u da yapacağız. İnadına yapacağız. Kanal İstanbul ile İstanbul nasıl güzelleşecek, İstanbul nasıl bir başka şehir olacak, bunu da görecekler. Alıştıracağız. Buna da alışacaklar” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’nin ve Türk Milleti’nin kaderiyle partimizin kaderi adeta iç içe geçmiştir. Biz sizi seviyoruz, biz bu millete aşığız. Biz dertliyiz dertli. Ülkemize saldıranların birinci hedefi hep AK Parti ve onun temsilcisi olan şahsımız ile tüm kadrolarımızdır. AK Parti’ye saldıranların da asıl gayesi Türkiye’nin kazanımlarıdır. Bu gerçeği bilmeden atacağımız her adım bizi yanlış yollara çıkartır” ifadelerini kullandı.

İstanbul’un, dünyanın nüfusa nazaran hayat standardı en yüksek, yaşaması en kolay şehirlerinden olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İstanbul’a bu özelliğini zehir etmeye çalışanları sandıkta sigaya çekeceğiz. İstanbul’u karanlık ve sapkın ajandalarına aparat yapmaya kalkanları, bu uğurda gerekiyorsa şeytanla bile iş birliğine girenleri sandıkta muhakkak ifşa edeceğiz” açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti teşkilatlarından çalışmalarını artırmalarını isteyerek, yaklaşan Ramazan ayının çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini, tevazu ile insanlara yaklaşılarak, darda kalanlara ulaşılması, yardım elinin uzatılması gerektiğini kaydetti.

“YENİ SİVİL BİR ANAYASAYI MİLLETİMİZLE BİRLİKTE HAZIRLAYARAK, 2053 VİZYONUMUZUN REHBERİNE KAVUŞMUŞ OLACAĞIZ”

“Seçim tarihine kadar geçen her günü seçim günüymüş gibi kabul ederek çalışacağız” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Unutmayın insan için ancak çalıştığı kadarı vardır, emri ilahisini hiçbir zaman aklımızdan çıkarmayacağız. Bize düşen unutmayın, kader gayrete âşıktır inancıyla var gücümüzle çalışmaktır. Tüm bunları yaptıktan sonra gerisini rabbimizin takdirine bırakacağız” sözlerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, herkesin yıllara sâri siyasi birikimine, partinin 20 yıla yaklaşan geçmişine, hükûmetlerin 18 yılı geride bırakan iktidarlarına bakarak samimi bir muhasebe yapması gerektiğini belirterek, “Buradan altını çizerek söylüyorum. Millete küsülmez, milletle inatlaşılmaz, millete husumet beslenmez, millete rağmen iş yapılmaz. Bu temel hakikatleri kabul etmeden siyaset yapmaya kalkanın sonu hüsran olur. Bu ilkeleri kendine rehber edinmeden yola çıkanın akıbeti felaket olur” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hukukta ve ekonomide hayata geçirecekleri yeni reformlarla bu süreci hızlandıracaklarını anlatarak, “Yeni sivil bir Anayasayı milletimizle birlikte hazırlayarak hem bu ülkeyi darbe dönemi anayasasıyla yönetilme ayıbından kurtaracak hem de 2053 vizyonumuzun rehberine kavuşmuş olacağız. Önümüzdeki salı günü uzun süredir üzerinde çalıştığımız ve tüm kesimlerin beklentileri doğrultusunda hazırlanan İnsan Hakları Eylem Planı’nı milletimizle paylaşacağız” diye konuştu.

“DOĞU AKDENİZ’DEN KARADENİZ’E VE EGE’YE KADAR ÇEVREMİZDEKİ TÜM SULARDAKİ HAKLARIMIZI SAĞLAMA ALACAĞIZ”

Sonraki hafta da ekonomik reform paketini kamuoyuna açıklayarak ülkeyi istikrar ve güven temelinde büyütme kararlılığını bir kez daha ortaya koyacaklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletin salgınla birlikte hızlanan küresel, siyasi ve ekonomik düzendeki yeniden yapılanma arayışlarından azami karla çıkması için gayret göstereceklerini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sınırların içinde ve dışında tek bir terörist bırakmayarak ülkenin güvenliğine, milletin huzuruna, insanların refahına yönelik en önemli tehdidi ortadan kaldıracaklarının altını çizerek, “Doğu Akdeniz’den Karadeniz’e ve eskilerin Adalar Denizi dediği Ege’ye kadar çevremizdeki tüm sulardaki haklarımızı sağlama alacağız” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Balkanlar’dan Kafkasya’ya, Orta Asya’dan Afrika’ya kadar tüm medeniyet ve kültür coğrafyamızdaki kardeşlerimizle her alanda bağlarımızı güçlendireceğiz. Hâsılı milletimizle birlikte ve milletimiz için daha nice yıllar çalışmayı sürdüreceğiz” açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu yolda daha çok yapacağımız işler var. Bizim davamız çok farklı bir dava, bu kutlu yolculuk. İnşallah bu kongreyle birlikte İstanbul’umuzu çok daha farklı bir şekilde tırmandıracağız” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından yeni AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, AK Parti İstanbul Kadın Kolları Başkanı Rabia İlhan, İstanbul Gençlik Kolları Başkanı Uğur Osman Tomakin ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak:www.tccb.gov.tr

Related posts