Mehtap Elaidi, Fashion Week Istanbul’da Sonbahar/Kış 2021 koleksiyonunu sundu

Bugün 

Fashion Week Istanbul’da Mehtap Elaidi 2021 Sonbahar/Kış koleksiyonunu online olarak sundu…

Mehtap Elaidi’nin kreatif direktörlüğündeki tasarım ekibi Sonbahar/Kış 2021 koleksiyonu için herkesin içinde barındırdığı ikili kişiliklerden ve farklı kutupları barındırabilen yaşam tarzlarından ilham alarak başladığı koleksiyonda bu zıtlığı desenlere, kullandıkları tasarım detaylarına ve kup detaylarına taşıyor. #inandoutofthecocoon adlı koleksiyon, 2020 yılında tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi sebebiyle herkes için değişen ev (koza) ve dışarısı kavramlarını fiziksel ve metaforik açıdan mercek altına alıyor ve bulgularını seyirciye kıyafetler aracılığıyla sunuyor.

Bu temayı takiben Sonbahar/Kış 2021 koleksiyonunda konforlu klasikler iddialı parçalarla bir arada kullanılıyor. Tasarım ekibi, herkesin eşofmanlarla evlerinde geçirdiği bir yılın ardından hem şık giyinme hem de rahat etme özlemini doyurmak için şık parçalarda lastikli beller ve streç kumaşlar kullanıyor, bedensiz siluetlere odaklanıyor ve fermuar ve düğmeli kapamaları en aza indirgeyip giyinmeyi kolay ve eğlenceli bir hale getirmeyi amaçlıyor. Deneysel kesimlerin ve dikiş uzmanlığının genele yayıldığı koleksiyonda soyut desenli lazer kesimler, drapeler, büzgüler, el örgüleri ve ikat desenli kapitoneler gibi detaylar öne çıkıyor. Marka ayrıca koleksiyon içeriğini geliştirerek ilk defa geri dönüştürülmüş kaşmir karışımı trikolar ve ME monogramlı bir deri kemer sunuyor.

Tasarım ekibi, artık markayla eş anlamlı hale gelmiş olan cesur ve renkli soyut desenleri sertifikalı organik kotonlarda, Tencel kumaşlarda ve stok kumaşlarda kullanıyor. Mehtap Elaidi markasının İstanbul’daki ofisinin bulunduğu tarihi binanın kapılarındaki metal gravürler ve tasarımcının karantina günlerindeki orman yürüyüşlerinde karşısına çıkan meşe palamutları bu desenlerin ilham kaynakları arasında yer alıyor. Markanın klasikleşmiş siyah ve beyaz kotonları haki ve bej koton karışımlarıyla beraber kullanılıp canlı desenlerle tezat dolu bir uyum oluşturuyor.

Mehtap Elaidi, koleksiyona doğadan ve kozanın dışından bir dokunuş katmak amacıyla kullandığı üç boyutlu meşe palamutlarının üretimi için bu sezon bir kez daha ÇATOM ile bir araya geliyor. Kuruluş, Güneydoğu bölgesindeki kadınlara iş olanakları sunarak finansal bağımsızlığa kavuşmalarını sağlıyor.

Koleksiyonun stiline yansıtılan ikilik fikri, moda filmine de taşınarak iki farklı mankende iki farklı kombin ve styling kullanılarak vurgulanıyor. Sade ve zamansız kombinler ile iddialı kombinler yan yana sergilenip Mehtap Elaidi’nin hikayesindeki ikiliğe gönderme yapıyor. Bir karakterin dış hatlarının bulanıklığı ve geçtiğimiz senenin bizde bıraktığı evde olma ve evden kaçma isteklerinin bir aradalığı flu fotoğrafların kullanımıyla da tekrar vurgulanıyor.

Kaynak: Zirve Haber Ajansı [ZHA]

Related posts