M. TÜRKİ GÜNDOĞAN `DAN MALAZGİRT ZAFERİ MESAJI

M. TÜRKİ GÜNDOĞAN `DAN MALAZGİRT ZAFERİ MESAJI

GÜNCEL 

Harran İlçesinde Kanaat önderi ve Ak Parti Harran İlçe Başkan Yardımcısı M. Türki Gündoğan, Malazgirt Zaferi’nin 951. yılı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Gündoğan mesajında, “1071 Malazgirt savaşı Türk Milletinin kaderini değiştiren dünya tarihinin akışına yeni bir yön tayin eden, Anadolu’nun kapılarını Türklere sonuna kadar açmış, Türk tarihinin en önemli zaferlerinden biridir” dedi.

Anadolu’nun kaderini değiştiren bu büyük zaferin, Anadolu’nun Türkleşmesi, İslamlaşması ve yeniden imar edilmesine vesile olduğunu kaydeden Gündoğan, “Anadolu’da asırlar boyunca devam edecek olan adalet ve hoşgörü medeniyetinin temelleri Malazgirt Zaferi’yle atılmıştır.

Malazgirt’te ecdadımızın yüksek idealleri İstiklal mücadelemizde de bize rehber olmuş ve bu toprakların ilelebet vatanımız olarak kalmasını sağlamıştır. Aziz milletimiz bugünde de aynı şuur ve kararlılıkla vatanına, bayrağına ve istiklaline sahip çıkmaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle Malazgirt Zaferi’nin 951. yıl dönümünde, büyük komutan Sultan Alparslan’ı ve büyük Türk milleti için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, şükran ve minnet duygularımla anıyorum. Ruhları Şad, Mekanları Cennet olsun” diye konuştu.

M. TÜRKİ GÜNDOĞAN-KARAKÖPRÜ

Related posts