Kadıköy Belediyesi grev hakkında açıklamada bulundu

Bugün 

Kadıköy Belediyesi alına grev kararı sonrasında yazılı açıklamada bulundu

DİSK Genel-İŞ sendikası ile CHP’li İstanbul Kadıköy Belediyesi arasında sürdürülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinden anlaşma çıkmadı. 2 bin 300 belediye işçisi greve başladı. Alınan grev kararı sonrası Kadıköy Belediyesi bugün yazılı bir açıklamada bulundu. Kadıköy Belediyesi tarafından yapılan açıklama şu şekilde yapıldı;

Değerli Kadıköylüler, kıymetli komşularım;

Takip eden kimi komşularımızın da bildiği gibi, belediyemizde örgütlü olan DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası ile uzun zamandır Toplu İş Sözleşme (TİS) masasındayız.

Ancak yapılan görüşmeler sonunda toplu sözleşme masasında uzlaşıya varamadık. Sonuç olarak, 16 Şubat itibariyle Kadıköy Belediyesi’nde grev var.Kamuoyuna ve işçi haklarına verdiğimiz değer nedeniyle yaptığımız bu açıklama, ön bilgilendirme amaçlıdır. Detaylı bilgiler, daha sonra kamuoyu ile paylaşılacaktır.

Ancak şunu da belirtmeliyiz ki; Teklifimiz, merkezi hükümetin işçiye verdiği AGİ dahil 2 bin 825 lira 90 kuruşluk asgari ücretin üzerindedir. İşçilerimizin eline geçecek toplam net gelir, ikramiyeler hariç en düşük 4 bin 972 liralık teklifimiz, sendika temsilcileri tarafından kabul edilmemiştir.

 Teklifimiz, en düşük ücretliye yüzde 38 zamdır.

Sürecin bu noktaya gelmesinden duyduğumuz üzüntüyü ve işçi sınıfıyla dayanışma duygularımızı tekrarlayarak, hak arama mücadelesi veren sendikaların, sınıf bilinciyle, bütün alanlarda aynı kararlılıkta mücadele etmelerini temenni ediyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Kaynak: Zirve Haber Ajansı [ZHA]

Related posts