HÜSEYİN KIRAN `DAN HİCRİ YILBAŞI VE MUHARREM AYI KUTLAMA MESAJI

HÜSEYİN KIRAN `DAN HİCRİ YILBAŞI VE MUHARREM AYI KUTLAMA MESAJI

GÜNCEL 

KRN Group Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Genç Girişimci iş Adamı Hüseyin Kıran, Hicri Yılbaşının 1443. Yıl dönümü dolayısıyla tüm İslam âleminin Hicri Yılbaşını ve Muharrem Ayı’nı kutladı.

Kıran mesajında şu sözlere yer verdi; “Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’in Mekke’den Medine’ye hicretini esas alan Hicri yılbaşı, Hicri Takvimin başlangıcıdır. Takvimin ilk ayı ise, mübarek Muharrem ayıdır.

Âlemlere rahmet olarak gönderilen Sevgili Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’in Mekke’den Medine’ye hicreti, karanlık bir çağa güneş gibi doğmuş ve aydınlık bir çağın başlamasına vesile olmuştur. İnsanlık, sevginin, kardeşliğin, dostluğun, paylaşmanın, ne demek olduğunu Hicretle öğrenmiştir.

Hicret; Allah rızası için anadan, babadan, evlattan, yardan, diyardan, maldan, mülkten hatta candan vazgeçmenin ibretli ve meşakkatli bir öyküsü, yüce dinimizin rahmet yüklü mesajlarını bütün insanlığa ulaştırmak için çıkılan kutlu yolculuğun adıdır. Hicret Müslümanlar için bir milattır.

Bu vesileyle hicri yılbaşının ve Muharrem ayının başta değerli Şanlıurfalı ve Gaziantepli hemşerilerimin olmak üzere, bütün İslam âlemine ilahi huzur, sağlık ve bereket getirmesini diliyorum.”

ABDULLAH YİĞİT- ANKARA

Related posts