Hedef pazar fırsatları

Hedef pazar fırsatları

EKONOMİ 

BUMATECH’in ilk üç gününde yüzde yetmiş beş satış gerçekleştirildi

Makine imalat sektörünün Bursa’daki kıtalararası buluşması, Tüyap Bursa’da üçüncü gününde devam ediyor. 353 firma ve firma temsilciliğini Tüyap Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde bir araya getiren BUMATECH Bursa Makine Teknolojileri Fuarları, bu yıl da makine imalat sektörünün en önemli buluşmasına sahne oluyor. 19 yıldır düzenlenen uluslararası nitelikteki Bursa Metal İşleme Teknolojileri, Sac İşleme Teknolojileri ve Otomasyon Fuarları’nı tek çatı altında buluşturan BUMATECH, 7 salondan oluşan 40 bin metrekarelik alanda düzenleniyor. 24 Kasım tarihinde yapılan açılış töreni ile kapılarını aralayan fuarın katılımcıları, üçüncü gününde önemli satış rekorlarına imza attı.

 

Güçlü sanayi üretimiyle Türkiye ekonomisinin lokomotif kenti olan Bursa, makine imalat sektörünün kıtalararası dev buluşmasına ev sahipliği yapıyor. Tüyap Bursa Fuarcılık A.Ş. ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından, Takım Tezgâhları Sanayici ve İş İnsanları Derneği (TİAD) ve Makina İmalatçıları Birliği (MİB) iş birliğinde, Ticaret Bakanlığı, KOSGEB ve Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ile hazırlanan BUMATECH Bursa Makine Teknolojileri Fuarları, 24 Kasım tarihinde Tüyap Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde kapılarını açtı. Yılın en büyük makine imalat buluşması olması itibarıyla yurt içinden ve yurt dışından büyük bir talep gören fuara özellikle Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Avrupa’dan yabancı ziyaretçi akını oldu. Ticaret Bakanlığı’nın alım heyeti programı ve makine Ur-Ge projesi ile desteklediği fuar, bu yönüyle de yurt içinden gelen talepleri artırmayı başardı.

 

“Alandaki makinelerin %75’i ilk üç günde satıldı”

BUMATECH Fuarları’nın bu yılın makine sektöründeki son ve en önemli buluşması olduğunun altını çizen Tüyap Bursa Fuarcılık Genel Müdürü İlhan Ersözlü, fuarların makine imalat sektörünün Türkiye ekonomisi için yarattığı katma değere dikkat çekti. Ersözlü, “BUMATECH’in üçüncü gününü tamamlamak üzereyiz. Geçirdiğimiz bu üç gün hem katılımcıların hem de ziyaretçilerin fuardaki memnuniyetlerini ifade ettiği önemli bir buluşma noktası olduğunu bize bir kez daha gösterdi. Yüzde seksen yerli katılımın olduğu fuarımızla ilgili tüm beklentilerimizin üzerine çıkmış durumdayız. Özellikle 45 ülkeden iş insanını bekliyorduk, fuarımızın üçüncü gününde bu sayı 60 ülkeye çıkmış durumda. Yine katılımcılarımız 3 günde müthiş bir satış rekoruna imza attı. Alandaki makinelerin %75’inin satıldığı bilgisini edindik. Bu satış rüzgarının fuar sonrasında da devam etmesini bekliyoruz. Bu vesileyle fuarımıza güvenen tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum. Fuarın son günü olan 27 Kasım’da ziyaretçilerimizi en iyi şekilde ağırlayarak, sektörün ihracat bilançosuna değer sağladığımız başarılı bir kapanışa imza atmayı planlıyoruz” dedi.

 

Hedef pazar fırsatları

BUMATECH Bursa Makine Teknolojileri Fuarları, önemli iş bağlantıları ile katılımcı firmaların yeni pazarlara açılması için büyük fırsatlar sunuyor. Tüyap’ın networking uygulaması MyTüyap’ın dijital ürünlerinden akıllı eşleştirme sistemi ile fuara katılan firmalar, tüm dünyadan alıcılarla anında buluşuyor. Böylece firmalar yıl boyu ticaretlerini kesintisiz sürdürme olanağına kavuşacak.

 

Sağlıklı fuar ortamı

Düzenlediği fuarlar aracılığıyla savunmadan ambalaja, tarım ve hayvancılıktan oyuncak sektörüne kadar çok sayıda sektörün gelişimine yön veren Tüyap, her fuarda uyguladığı COVID-19 tedbirlerini bu fuarda da titizlikle uyguluyor. Yeni nesil fuarcılık anlayışıyla ziyaretçilerine temassız ve sağlıklı fuar ortamı yaratıyor. Katılımcılar HES kodunun bulunduğu online davetiye sayesinde girişte bekletilmeden fuar alanına alınıyor. Yoğunluk ölçümü ile ziyaretçiler güvenli bir şekilde fuar ziyaretlerini gerçekleştiriyor.

 

 

TÜYAP Hakkında: Tüyap, Türkiye’nin ilk fuarcılık şirketi olarak 1979’da Bülent Ünal tarafından kuruldu. Türkiye’de fuarcılığın gelişiminin öncüsü olan Tüyap Fuarcılık Grubu kuruluşundan bugüne kadar yurt içinde 1.801, yurt dışında ise 39 ülkede 197 fuar gerçekleştirdi. Geride bıraktığı 42 yılda Tüyap, 127 ülkeden 331 bin 643 firmaya hizmet verdi ve düzenlediği fuarlarda 213 ülkeden 66 milyon 255 bin 558 ziyaretçiyi ağırladı. Çin, Rusya ve Afrika’da ilk Türk ihraç ürünleri fuarlarını organize eden şirket, halen yılda ortalama 10 yurt dışı fuara Türk milli katılımı organize ediyor. Türkiye’de kendi fuar merkezine sahip tek özel sektör fuarcılık kuruluşu olan Tüyap, profesyonel kadrosu ve 100’ü aşkın meslek örgütü ile uzun vadeli iş birlikleri yaparak, Türkiye’de sahip olduğu ve işlettiği 7 fuar merkezi ve 4 ülkede sahip olduğu uluslararası ofisi ile düzenli ihtisas fuarları gerçekleştiriyor. İstanbul Büyükçekmece’de yer alan Tüyap Fuar Merkezi, 120.000 metrekare kapalı, 25.000 metrekare açık olmak üzere, toplam 145.000 metrekarelik alanıyla dünyanın dev buluşmalarına sahne oluyor. Yeni dönemde ‘ticaret için önce sağlık’ mottosuyla fuarlarını düzenleyen Tüyap, Türk Standartları Enstitüsü’nün Covid-19 Hijyen, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Belgelendirme Programı şartlarını yerine getirerek TSE Covid-19 Güvenli Hizmet Belgesi almaya hak kazanan ilk fuarcılık şirketi olmanın sorumluluğuyla, dijital olanaklarını da seferber ederek hibrit fuarlar düzenlemeyi sürdürüyor.

 

Detaylı bilgi için…

Related posts