Hayal Gücü Merkezi, Tosla Gönüllüleriyle meraklarını buluşturuyor…

Bugün 

Tosla Gönüllüleri ile Çocuktan Çocuğa Akademi 23 Nisan’da başlıyor!

Tosla ve Hayal Gücü Merkezi sosyal girişim platformu tarafından hayata geçirilen “Tosla Gönüllüleri ile Çocuktan Çocuğa Akademi” projesi ile, Tosla Beyin takımında yer alan gönüllülerin merak ve beceri alanlarını akranlarına ve çocuklara aktaracakları farklı atölyeler gerçekleştirilecek.

Program kapsamında öğrenme ve eğitimde yenilik sağlamak üzere küresel hedeflere uygun proje ve etkinlikler yaratacaklarını belirten Aköde Genel Müdürü Sitare Sezgin, “Tosla Gönüllüleri ile Çocuktan Çocuğa Akademi ile sosyal fayda yaratmaya hevesli ve duyarlı Toslayanların toplumda faydalı bir birey olarak hissetmelerini sağlamak istiyoruz.  Toslayanların ve hayatına dokunduğu çocukların ve gençlerin hayallerini, sorularını ve becerilerini güce çevirmeyi amaçlıyoruz. Tosla Beyin takımımızdan yer alan gönüllü Toslayanlar Hayal Gücü Merkezi ekibi destekleriyle, Tosla Gönüllüleri ile Çocuktan Çocuğa Akademisi kapsamında fikirlere öncülük yapacak ve programı yönetecekler. Atölye konularımızda çocukların merak ve becerilerinden yola çıkıldı. 23 Nisan kapsamında ilk etkinliğimizle başlayacağız ve akademi eğitim ve atölyelerini yıl boyu süren etkinlik , derinleştime ve mentorluk çalışmaları ile de devam ettireceğiz.

Tosla katkıları ile hazırlanan atölye başlıklarımızı Çocuğun Bilimsel Keşfi, Merakın Sonsuz Yolculuğu, Eko Hikayeler: Harçlık Yönetimi, Sunuculuk Fakültesi olarak belirledik. Bu 4 atölye ile yaşları 14 ile 18 arasında değişen çocuklara Toslayanlar bu konular üzerine derinlik sağlayarak cesaretlerini arttıracak ve Hayal Gücü Merkezi Mentor ve Merak geliştiricileri ile eğlence ve merak dolu hem de hayatlarına yön verici eğitimler düzenleyecekler. Hayal Gücü Merkezi atölye öncesi Tosla Beyin takımında yer alan gönüllülerimizi derinleşme ve uygulama provaları ile eğitecekler ve mentorluk sağlayacaklar. Hayal Gücü Merkezi ile oluşturduğumuz akademi ile Toslayanlar Çocukları, Çocuklar Toslayanları eğitiyor Toslayanların iyiliksever gücü nesilden nesile aktarılıyor olacak. Yıl boyu sürecek atölyeler ile Tosla gençlerin gönüllerinde taht kurarken onların topluma faydalı bir birey olması yolunda katkı sağlayacak” dedi.

Kaynak: Zirve Haber Ajansı [ZHA]

Related posts