Hakkari’deki Sat Buzul Gölleri’nde ”Doğa Sporları Festivali” Gerçekleştirildi

Hakkari’deki Sat Buzul Gölleri’nde ”Doğa Sporları Festivali” Gerçekleştirildi

KÜLTÜR SANAT 

Hakkari’deki Sat Buzul Gölleri’nde ”Doğa Sporları Festivali” Gerçekleştirildi

Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın Resmi Gazete’de yayımlanan kararı kapsamında “Milli Park” ilan edilen Yüksekova’da bulunan İkiyaka Dağları’ndaki Sat Buzul Gölleri, kültür, sanat ve sportif faaliyetlerle şenleniyor.

Bölgedeki doğal güzellikleri turizme kazandırmak ve bölgenin tanıtımına katkı sunmak için Valiliğin desteğiyle Cilo Sat Gölleri ve Buzulları Dağcılık ve Doğa Sporları Derneğince (CİSAD) ikincisi düzenlenen festival renkli geçti.

Yerli ve yabancı 1000 yakın doğasever ve sporcunun katıldığı festivalde, akşam saatlerinde yakılan kamp ateşi etrafında toplanan kampçılar, Türkçe ve Kürkçe Türküler eşliğinde halay çekerek eğlendi.

Yamaç Paraşütü, Kano Ve Dağ Bisikleti Etkinlikleri De Yapıldı
Yoğun ilgi gören festivalde, trekking, yamaç paraşütü, kano, yüzme ve dağ bisikleti gibi etkinlikler de gerçekleştirildi.

Vali ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, beraberinde Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Muammer Alper, Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Osman Doğramacı, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Kavukçu ve bazı kurum amirleri ile festival alanını ziyaret etti.

Akbıyık, burada yaptığı konuşmada, CİSAD ile bölgede doğa sporları festivalinin ikincisini düzenlediklerini söyledi.

Festivalde emeği geçen herkese ve katılımcılara teşekkür eden Akbıyık, “Türkiye’nin her yerinden bu güzellikleri görmek için buraya gelen vatandaşlarımıza da teşekkür ediyorum. Buralar bir zamanlar maalesef Hakkariliye, Kürt’e, Türk’e, Türkiye’ye kötülük yapmak isteyen terör örgütünün cirit attığı, eğitim yaptığı yerlerdi. Ama çok şükür bugün ne Hakkari’de ne bu dağlarda 3 bin 500 rakımda terörün ‘t’sinden dahi söz edilemez. Bir tane dahi terörist buralarda bulunmuyor. İnşallah tam manasıyla bir terörist dahi kalmayana kadar güvenlik güçlerimizle, Hakkari halkıyla beraber mücadele edeceğiz.” dedi.

Kaynak:https://www.icisleri.gov.tr/hakkarideki-sat-buzul-gollerinde-doga-sporlari-festivali-gerceklestirildi

Related posts