HADİ ÖZTOP `TAN BERAT KANDİLİ MESAJI

HADİ ÖZTOP `TAN BERAT KANDİLİ MESAJI

KÜLTÜR SANAT 

HADİ ÖZTOP- VİRANŞEHİR
Anda Kardeşe Vefa Derneği Şanlıurfa Temsilcisi Hadi Öztop, Berat Kandili dolayısıyla mesaj yayınladı.

Anda Kardeşe Vefa Derneği Şanlıurfa Temsilcisi Hadi Öztop, mesajında şu ifadelere yer verdi;

Milli ve manevi değerlerini her zaman ön planda tutan saygıdeğer milletimizin gönlünde ayrı bir yeri olan kandil gecelerimiz; insanları birbirlerine yaklaştıran, kaynaştıran, hoşgörü, kardeşlik ve dayanışma duygularının ön plana çıktığı, birlik ve beraberliğin pekiştiği, Yüce Allah’ın af ve mağfiretine mazhar olabilmek için duaların ortak noktada buluştuğu müstesna dini günlerimizdendir.

Yine bu Kandil Gecelerimizden biri olan Ramazan ayının habercisi ve müjdecisi Berat Kandili’ ne kavuşmanın, heyecanı ve sevincini hep birlikte yaşıyoruz.

Böyle mübarek gün ve gecelerde, Yaradan’dan sevgi, merhamet ve af niyaz ederken insani ilişkilerimizde hoşgörüyü esas almak, yaratılanı Yaradan’dan ötürü sevmek; iyiliklere, güzelliklere, hayra ve barışa atılmış en önemli adımdır. Milletimizin birlik ve beraberlik duygularının, sosyal dayanışma ve kaynaşma özelliklerinin doruğa çıktığı kandil geceleri kendimize ve bütün insanlığa karşı sorumluluklarımızı hatırlamamız için büyük bir fırsattır. Bu gece hürmetine dargınlar barışmalı, yüzler birbirine gülümsemeli, kalplerdeki buzlar erimeli ve beraberce güzelliklere yürünmelidir.

Bu duygularla saygıdeğer siz Şanlıurfalı hemşerilerimin ve İslam âleminin Berat Kandili’ ni en kalbi hislerle tebrik ediyor; bütün insanlığa barış ve huzur getirmesini, millî birliğimizin ve beraberliğimizin güçlenmesine vesile olmasını temenni ediyorum.

 

Related posts