Fintech, 2020’deki Hızlı Yükselişi ardından, 2021’de de Büyümeye Devam Ediyor

Fintech, 2020’deki Hızlı Yükselişi ardından, 2021’de de Büyümeye Devam Ediyor

TEKNOLOJİ 

Fintech, 2020’deki Hızlı Yükselişi ardından, 2021’de de Büyümeye Devam Ediyor
Finansal Teknolojiler ve mobil uygulamaların hızlı bir yıl geçirdiğini dile getiren Adjust Global Satıştan Sorumlu Başkan Yardımcısı Ender Özcan, sözlerine şöyle devam etti:

“İnsanların fiziksel banka şubelerine gitmelerini engelleyen ve bir alternatif arayışına girmelerine ve perakendecilerin de yeni temassız ödeme seçeneklerine iten karantina kapanmaları, 2020’de fintech uygulamaları için 2020’de büyük bir fırsat yarattı. Bu yıl telefonlarımıza her alanda daha fazla mobil uygulama kurduğumuzu gözlemlesek de, fintech uygulamaları %51 ile yıllık bazda en hızlı büyüyen sektör oldu.

 

Bu büyümeyi insanların günlük işlerini yapmak için yeni yollar aramasına bağlamak kolay olsa da, araştırmamıza göre büyümenin önemli bir kısmını Robinhood, Acorns ve Gatsby gibi yatırım uygulamalarının hızlı benimsenme oranına bağlayabiliriz. İnsanlar fintech uygulamalarını hem beklendik hem de beklenmedik yollarla benimsiyor.

Mobil Fintech Uygulamaları 2021’de %35 daha fazla kullanıldı.

Sonuç olarak bu, mobil fintech uygulamalarındaki oturum açma oranlarında, 2019’a kıyasla %85’lik bir artışa yol açtı ve 2021’de şimdiden %35 artmış durumda. Hatta oturumların 2020 boyunca kararlı bir şekilde büyüdüğünü ve en büyük haftaların Ekim ayının başında ortalamanın %22 üstünde ve Kasım sonunda ortalamanın %24 üzerinde gerçekleştiğini gördük. Buna ek olarak Temmuz ayının ilk haftasında %15 artışla bir zirveyi daha gördü.

 

 

Fintech, uygulamaları gereklilikten, sıkıntıdan hatta uzun süreli kullanım amacıyla indiren kullanıcıları bırakmayarak kullanıcı tutmanın sırrını çözmüş gibi görünüyor. Her zamankinden daha fazla tüketici, uygulama kullanıcılarına dönüşüyor. Rekabette kalmak için akılcı, veri ve UX odaklı olmanız gerek. Mobil ekosistem büyüdükçe rekabet de hızlanıyor.

Bir cep telefonu kullanıcının cihazında ortalama 2.5 finans uygulaması kurulu.

Fintech söz konusu olduğunda, müşterilerin uygulamayı nasıl kullanacağını anlamak önemlidir. Örneğin bir banka, uygulamalarının bir sosyal medya uygulaması gibi günde birçok kere açılmayacağını düşünebilir ancak kullanıcı tutma ve etkileşim oranlarına baktığımızda bunu göz önünde bulundurmak gerekir. Kullanıcıların yatırım uygulamalarını portföylerini kontrol etmek için daha sık açmaları beklenebilir.

Günün sonunda, fintech kullanıcıları uygulamalara yüksek derecede bağlılar.

Fintech uygulamaları, en yüksek geri dönen kullanıcı sayısıyla kullanıcı tutma oranlarında başı

çekiyor: 7. günde %18 ve 30. günde %12. Ortalama bir kullanıcının cihazında 2.5 finans uygulaması kurulu. Oyuncuların aksine, fintech kullanıcıları her zaman yeni bir uygulama arayışı içinde değil. Sevdikleri bir uygulamayı bulduklarında ona bağlı kalıyorlar.

 

Related posts