ESCAP’ın 80. oturumuna katılım

ESCAP’ın 80. oturumuna katılım

KÜLTÜR SANAT 

ESCAP’ın 80. oturumuna katılım

 

2024

Öncesi
Sonraki

 

 

 

22-23 Nisan 2024 tarihlerinde Tayland’ın Bangkok kentinde Tacikistan Cumhuriyeti’nin ESCAP Daimi Temsilcisi Sayın Ardasher Qodiri, ESCAP’ın 80. oturumu çerçevesinde tartışmalara katıldı. Tacikistan Daimi Temsilcisi, Asya ve Pasifik’te sürdürülebilir kalkınma için dijital inovasyondan yararlanmanın yanı sıra En Az Gelişmiş, Denize Çıkışı Olmayan Gelişmekte Olan ve Gelişmekte Olan Küçük Ada Devletleri ile ilgili konulara odaklanan oturumda konuşma yaptı.

Tacikistan temsilcisi konuşmaları sırasında hem ulusal hem de uluslararası cephede Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ile uyumlu ulusal girişimlere ve stratejilere dikkat çekti. Tacikistan’ın Dijital Ekonomi Konsepti, Dijital Ekonomi için Orta Vadeli Kalkınma Programı (2021-2025) ve e-Devletin oluşturulması gibi temel programlara vurgu yapıldı. Ayrıca, Tacikistan’ın BM’nin 2023 Su Konferansı’ndan kaynaklanan Su Eylemi On Yılı ve Gündemine katkılarına da önemli ölçüde dikkat çekildi.

Sonuç olarak Daimi Temsilci, LLDC’lere, ESCAP Üyelerine ve Ortak Üyelere, “Sürdürülebilir Kalkınma için Su, 2018-2028” Uluslararası Eylem On Yılı konulu yaklaşan Üçüncü Üst Düzey Uluslararası Konferansa aktif olarak katılmaları yönünde bir davette bulundu.

 

 

 

Tacikistan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’nın sosyal medyadaki resmi sayfaları:

Facebook’tayız : www.facebook.com/mfa.tj​

Twitter’dayız : twitter.com/MOFA_Tajikistan​

Instagram’dayız : instagram.com/mfa_tjk​

Malezya , Tayland

kaynak:https://mfa.tj/en/main/view/14926/participating-in-the-80th-session-of-escap

 

Related posts