“Ekonomide yatırım, üretim, istihdam ve ihracat temelinde ülkemizi büyütme kararlılığıyla ilerliyoruz”

“Ekonomide yatırım, üretim, istihdam ve ihracat temelinde ülkemizi büyütme kararlılığıyla ilerliyoruz”

GÜNCEL 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, “Ekonomide yatırım, üretim, istihdam ve ihracat temelinde ülkemizi büyütme kararlılığıyla ilerlerken, hiçbir temeli olmayan finans hareketlerine karşı da tedbirlerimizi alıyoruz. Sanayi ve ihracat tarafında, salgın döneminin ülkemizin önünde açtığı fırsatları değerlendirmek için tüm imkânlarımızı kullanıyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen ay gerçekleştirilen AK Parti 7. Olağan Büyük Kongresi sonraki ilk il başkanları toplantısını yaptıklarını belirterek, “Türkiye için güven ve istikrar’ diyerek, inandığımız yolda, hangi istikamette yürüyeceğimizin taahhüdünü milletimize verdik. Kendimizle birlikte tüm kardeşlerimizin, dostlarımızın, insanlığın hayrı ve huzuru için yeniden yola revan olduk” dedi.

“DEFALARCA GERÇEKLEŞTİRDİĞİMİZ MEDENİYET ŞAHLANIŞLARINDAN BİRİNİN TAM EŞİĞİNDEYİZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Konya’da Türk Yıldızları’na ait bir uçağın eğitim uçuşu sırasında düştüğünü açıklayarak, kazada şehit olan pilota Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı dileyerek, ruhuna Fatiha okudu.

“Dünyanın, koronavirüs salgınıyla iyice açığa çıkan zulüm, çarpıklık, adaletsizlik, haksızlık batağında daha fazla ilerleyemeyeceği, her geçen gün daha iyi anlaşılıyor” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, tarihin bu önemli kavşağında, medeniyet nöbetini devralmak için her alanda çok daha fazla çalışacaklarına, gayret göstererek, mücadele edeceklerine dair ahdi millet ile paylaştıklarını söyledi.

Türkiye’nin ve milletin önünde yepyeni bir dönemin açıldığına inandığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu yeni süreç, inşallah, büyük ve güçlü Türkiye’yi inşa ederek, 21. yüzyılın lider ülkesi hedefimize ulaşacağımız bir dönem olacaktır. Hamdolsun, artık Türkiye için bu vizyon, iç geçirerek ifade ettiğimiz bir rüya olmanın ötesinde, somut bir hedefe dönüşmüştür. Coğrafyamızdaki bin yıllık varlığımız boyunca defalarca gerçekleştirdiğimiz medeniyet şahlanışlarından birinin tam eşiğindeyiz” dedi.

“KENDİMİZİ YENİ BİR KÜRESEL DEĞİŞİMİN TAM MERKEZİNE YERLEŞTİRMEYİ BAŞARDIK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Milletinin Cumhuriyet tarihi boyunca tek parti zulmüyle, vesayetle, darbeyle, terörle engellenmeye çalışıldığını anlatarak, sözlerine şöyle devam etti: “Demokrasimizi güçlendirerek, kalkınmamızı tamamlayarak, altyapımızı kurarak, insan gücümüzü geliştirerek, vizyonumuzu genişleterek, önümüze çıkartılan engelleri birer birer aşarak buraya kadar yere geldik. Herkes kendi hesabını yaparken, kader hükmünü verdi ve kendimizi yeni bir küresel değişimin tam merkezine yerleştirmeyi başardık. Ülkemize kazandırdığımız eserleri ve hizmetleri her fırsatta hatırlatmamızın, özetle de olsa sayıp dökmemizin, 2023 hedeflerimize ve 2053 vizyonumuza atıfta bulunmamızın sebebi işte budur.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, madalyonun diğer yüzünü de görmezden gelmediklerini, sıkıntıların farkında olduklarını ifade ederek, “Bunun için kendi içimizde yapmamız gereken değişimler olduğunu biliyoruz. Teşkilatlarımızdan başlayarak her seviyede bu değişimi adım adım hayata geçiriyoruz, geçirmeye devam edeceğiz. Hiç şüphesiz bu süreçte yanlış insanlarla, yanlış işlerle, yanlış yöntemlerle de karşılaştığımız oluyor. Bunları tespit eder etmez, asla üstünü örtmüyor, asla yanlışı savunmuyor, hemen gereğini yerine getiriyoruz, getirmeyi sürdüreceğiz” diye konuştu.

Tespit edilen eksikleri, aksaklıkları ve hataları derhal telafi yoluna gittiklerini, gitmeye de devam edeceklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Milletle inatlaşılmayacağını, ancak millete ram olunacağını, teslim olunacağını, hizmetkâr olunacağını siyasetinin merkezine yerleştirmiş bir parti olarak, zaten başka türlü de hareket edemeyiz” değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Uluslararası alanda Türkiye’nin geldiği konumu hâlâ kabullenemeyenler var. Sınırlarımız boyunca terör koridoru oluşturma projesinden hâlâ vazgeçmeyenler var. Tek misyonu ülkemize düşmanlık olan zalim rejimleri ayakta tutmakta ısrar edenler var. İçeride siyasetini kendi ülkesinin ve milletinin felaketi üzerine kuran muhterisler var. Proje genel başkanlar, proje partiler, proje şahsiyetler, proje kampanyalar üzerinden bizi yıpratarak, Türkiye’ye diz çöktürmeye çalışanlar var. Artık tarihe karışmış olmasını arzu ettiğimiz darbe ve vesayet heveslerini buldukları her fırsatta ortaya dökenler var. Bunlara karşı da tavizsiz bir şekilde mücadeleyi sürdürüyoruz” açıklamasında bulundu.

“İLK DEFA SİYASETİN VE MİLLETİN KENDİ ESERİ OLAN BİR ANAYASA İÇİN KOLLARI SIVADIK”

Türkiye’nin içerideki ve dışarıdaki kazanımlarından asla vazgeçmeden, çok daha iyisi, çok daha fazlası, çok daha hayırlısı için var güçleriyle çalıştıklarının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Türkiye’nin geldiği her seviye, yeni ihtiyaçları, yeni beklentileri, yeni araçları gerektiriyor. Bir yandan mevcut çalışmalarımızı sürdürüyor, diğer yandan da kesintisiz reformlarla değişim nehrinde ilerliyoruz. Yeni anayasa teklifimizi bu ihtiyaç ortaya çıkarmıştır. Büyüyen ve gelişen Türkiye’nin yükünü taşıyamayan darbe dönemi anayasasını bir kenara bırakarak, ilk defa siyasetin ve milletin kendi eseri olan bir anayasa için kolları sıvadık. Girişimci ve insani dış politikamızın önümüze açtığı yeni alanları en verimli şekilde değerlendirmek için sahada ve masada sıkı bir şekilde çalışıyoruz. Terörle mücadelede, 40 yıl sonra nihayet ülkemizin içini tamamen temizleme aşamasına geldik. Ekonomide yatırım, üretim, istihdam ve ihracat temelinde ülkemizi büyütme kararlılığıyla ilerlerken, hiçbir temeli olmayan finans hareketlerine karşı da tedbirlerimizi alıyoruz. Sanayi ve ihracat tarafında, salgın döneminin ülkemizin önünde açtığı fırsatları değerlendirmek için tüm imkânlarımızı kullanıyoruz. Hamdolsun bugün üretim tarafında çarklar dönüyor; tırlarımız, uçaklarımız, gemilerimiz harıl harıl yurt içinden yurt dışına mal taşıyor. Turizm sektöründe potansiyelimiz çok büyük, hazırlıklarımız tamam; sadece salgının ülkemizle birlikte dünyada insan hareketliliklerine uygun bir zemin oluşturmasını bekliyoruz.”

“AMACIMIZ ÜLKEMİZİ BAYRAM SONRASINDAKİ GÜZEL GÜNLER İÇİN HAZIRLAMAKTIR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, salgın tedbirlerinden etkilenen yeme-içme sektöründekiler başta olmak üzere tüm esnafların sıkıntılarını biliyor ve çözümü için gayret gösterdiklerini kaydederek, “Salgın tehdit olmaktan çıktığında normalleşme adımlarını hemen başlatırken, tehdit yeniden arttığında, mecburen sıkılaştırmaya yöneliyoruz. Amacımız ülkemizi Ramazan ayında genel olarak dinlendirerek, bayram sonrasındaki güzel günler için hazırlamaktır” açıklamasında bulundu.

Türkiye’nin tek başına salgın tedbirlerini gevşetmesi ve tek başına salgını tümüyle yenmesinin önemli olmadığının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, asıl olanın, yakın insani ve ticari ilişki içinde olunan coğrafyalar başta olmak üzere, dünyadaki genel iyileşmenin gerisinde kalmamak, hatta mümkünse önünde gitmek olduğunu vurguladı.

Avrupa ülkelerinin tamamının Türkiye’den daha ağır kapatma tedbirleri uyguladığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bugün Avrupa ülkelerinin hemen tamamı, Türkiye’den daha ağır kapatma tedbirleri uyguluyor. Üstelik bu ülkelerin sağlık sistemleri de tam anlamıyla felç durumdadır. Şayet biz, Ramazan ayındaki tedbirlerimizle vaka sayılarını birkaç binli rakamlara düşürebilirsek, Mayıs’la birlikte başlayacağı anlaşılan turizm sezonu ve bunun içeride yol açacağı ticari hareketliliği yakalayabiliriz. Aksi takdirde, sadece turizmde bir sezonu daha kaçırmakla kalmayacak, yurt dışına yapılacak iş ve aile ziyaretleri de dâhil pek çok alanda ciddi sıkıntılar yaşayacağız” uyarısında bulundu.

Vatandaşların sağlının her şeyden önemli olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tek bir insanımızın bile bu meş’um hastalık sebebiyle acı çekmesine, hele hele hayatını kaybetmesine gönlümüz razı gelmez. Ramazan ayının manevi ikliminde, tuttuğumuz oruçlar, kıldığımız namazlar ve diğer ibadetlerimiz ruhumuzu zenginleştirirken, tedbirlere riayet ederek salgının boynunu da kıracağız” dedi.

“TÜRKİYE’NİN EN ÖNEMLİ SORUNU, MUHALEFETİN ZİHNİYETİNDEKİ, DİLİNDEKİ, DURUŞUNDAKİ BOZUKLUKTUR”

“Türkiye terörün de, ekonominin de, uluslararası mücadelelerin de üstesinden, Allah’ın yardımı ve milletimizin desteğiyle gelecektir” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, buna karşılık Türkiye’nin en önemli sorununun, muhalefetin zihniyetindeki, dilindeki, duruşundaki bozukluklar olduğunu kaydetti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yalan ve yanlış bilgileri topluma verdiğine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu: “Bir yalanı söylüyor, ilgili birimlerimizce gereken cevap verildiği hâlde, yüzü kızarmadan hemen bir sonrakine geçiyor. Bir iftirayı atıyor, bilgileri ve belgeleriyle doğrusu ortaya konduğu halde, ertesi gün arsızca aynı iftirayı tekrarlamayı sürdürüyor. Yanlış bir şey söylüyor, pek çok kanaldan düzeltildiği halde hiç aldırmadan aynı yanlışı tekrar tekrar ifade ediyor. Karşımızda öylesine şekilsiz bir malzeme var ki, neresini düzelteceğimizi biz de şaşırıyoruz. Tek bir konuşmasında kırk yalanı, iftirayı, yanlışı aynı anda söyleme başarısını gösteren bu zat, son dönemde bol keseden vaatler sıralamaya da başladı. Elbette vaatlerine bir dediğimiz yok. Siyasetçi vaat eder, milleti ikna edebilirse bunları hayata geçirmek için işbaşına gelir. Şayet vaatlerini yerine getiremezse de sefil bir şekilde oradan ayrılır, Bay Kemal hariç. Ama sorun, bu zatın vaatlerinin de dibinin delik olması. Türkiye’de 10 milyon işsiz var, ben bunları çözeceğim diyor. İşsizliğe çare olarak söylediği projeye kargalar bile gülüyor.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun her fırsatta teröristlerin, darbecilerin, vesayet güçlerinin savunuculuğuna soyunduğunu anlatarak, “İşte geçtiğimiz günlerde bir grup emekli amiralin yayınladığı ve içinde açık darbe tehdidi olan bildiriye, onlardan çok daha sıkı bir şekilde sarılıyor. Allah kimseyi şaşırtmasın. İnsan bir defa şirazeden çıktı mı, işte burada olduğu gibi kendini nerede bulacağı belli olmuyor” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, parti yöneticilerinden AK Parti iktidarları dönemindeki çalışmaları bıkmadan, usanmadan, her fırsatta millete anlatmalarını isteyerek, “CHP’nin başındaki zatın ve yanındaki çetenin yalanlarını, çarpıtmalarını, iftiralarını, hezeyanlarını, terörist ve darbe seviciliklerini; kadınıyla, erkeğiyle, genciyle, yaşlısıyla, özellikle muhalifiyle her vatandaşımıza biteviye anlatmanızı istirham ediyorum” dedi.

Kaynak:www.tccb.gov.tr/haberler/410/126487

Related posts