Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye temaslarını tamamlayarak KKTC’ye döndü

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye temaslarını tamamlayarak KKTC’ye döndü

GÜNCEL 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye temaslarını tamamlayarak KKTC’ye döndü

“Kıbrıs’taki gerçek, iki halkın ve iki devletin olduğudur. Çözüm olacaksa bu temelde olmalıdır”

 

facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing button

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye’deki temaslarını tamamlayarak bugün öğle saatlerinde KKTC’ye döndü.
Türkiye programı çerçevesinde; Diyarbakır, Malatya, Adıyaman ve Gaziantep’te temaslarda bulunan Cumhurbaşkanı Tatar, yaptığı görüşmeler ve verdiği konferanslar hakkında değerlendirmelerde bulunarak Kıbrıs’ta iki ayrı halk ve iki ayrı devlet gerçeğinin ve bu temelde bir siyasetin olabildiğince paylaşılmasının önemini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Tatar, dört günlük programını özetleyerek geçen yıl Diyarbakır Bağlar Belediyesi başkanının kendisine, adını taşıyacak bir park yapma planından bahsettiğini ve projeyi 1 yıl içerisinde tamamlayarak kendisini davet ettiğini, bu açılışa katılmak amacıyla uygun bir zaman ayarladığını kaydetti.
Diyarbakır ve bölgeden gelen diğer davetleri de değerlendirdiklerini belirten Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye’de bulunduğu süre boyunca Dicle Üniversitesi, İnönü Üniversitesi ve Adıyaman Üniversitesi’nde, Doğu Akdeniz’deki gelişmeler hakkında konferans verdiğini, iki üniversiteden de fahri doktora unvanı aldığını söyledi.

GAP Gazeteciler Birliği’nin daveti üzerine gazetecilerle de bir araya geldiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, 15 Kasım’da yapılması planlanan ancak hain terör saldırısı nedeniyle iptal edilen KKTC Gaziantep Başkonsolosluğu’nun, KKTC’nin kuruluş yıl dönümü resepsiyonunu gerçekleştirdiklerini dile getirdi.
Gerek resepsiyona katılan gerekse bulunduğu şehirlerde görüşme fırsatı olduğu devlet erkânı ile değerlendirme yaptıklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, yakın iş birliğinin artırılması ve bu bölgelerdeki gelişmelerin KKTC’ye de taşınması yönünde hemfikir olduklarını vurguladı.
Mavi Vatan’daki hak ve hukuk, Doğu Akdeniz politikası, federal çatının tehlikeleri ve iki devletli siyasetin gelişimine ilişkin konuları, bulduğu her fırsatta anlattığını kaydeden Cumhurbaşkanı Tatar, bu siyasete verilen tam desteğin önemine değindi.
İletişim çağında daha fazla kişiyle bir araya gelmeye, esnaf ve iş insanlarıyla buluşmaya önem verdiğinden bahseden Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye Cumhuriyeti ile kadim ve kutsal bağların güçlendiğini görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

İngiltere’ye yaptığı son ziyarette de Lordlar Kamarası’nı, kurum temsilciliklerini, okulları ziyaret ettiğini ve orada da Kıbrıs Türk halkının haklı mücadelesini aktardığını belirten Cumhurbaşkanı Tatar, böyle çalışmaların devam etmesinin büyük yararı olacağını söyledi.
“Kıbrıs’taki gerçek, iki halkın ve iki devletin olduğudur. Çözüm olacaksa bu temelde olmalıdır” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, bunun Doğu Akdeniz’de KKTC ve Türkiye Cumhuriyeti’nin, örtüşen hak ve çıkarlarının da gereği olduğunun altını çizdi.

Cumhurbaşkanı Tatar, kendisine her zaman eşlik eden, temaslarına tanıklık eden ve Kıbrıs Türk medyasıyla paylaşan Türk Ajansı Kıbrıs (TAK) çalışanlarına teşekkürlerini iletti.

Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye temasları kapsamında; Diyarbakır’da adının verildiği Ersin Tatar Parkı’nın açılışına katıldı, sonrasında ise 8’inci Ana Jet Üssü’nü ziyaret ederek terör örgütlerine karşı operasyon yürütmekte olan pilotlara destek verdi.

Dicle Üniversitesi, İnönü Üniversitesi ve Adıyaman Üniversitesi’nde “Doğu Akdeniz’deki Gelişmeler Çerçevesinde Mavi Vatan ve Kıbrıs” adlı konferans veren Cumhurbaşkanı Tatar, iki üniversiteden de fahri doktora unvanı aldı.

Malatya’da “Acılardan Cumhuriyet’e Kıbrıs” adlı serginin açılışını gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Tatar, orada Kıbrıs şehidi öğretmen Kemal Özalper’in mezarını ve Şehit Seçim Kılıçaslan’ın ailesini ziyaret etti.
Cumhurbaşkanı Tatar, Adıyaman’da düzenlenen organizasyonda gazetecilerle bir araya geldi, Gaziantep’te ise KKTC Gaziantep Başkonsolosluğu tarafından düzenlenen, KKTC’nin 39. kuruluş yıl dönümü resepsiyonuna katıldı ve bulunduğu şehirlerde gazilerle de bir araya geldi.
Dosya Adı

kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-ersin-tatar-turkiye-temaslarini-tamamlayarak-kktcye-dondu-10475

 

 

Related posts