Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile bir araya geldi

DÜNYA 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, günübirlik çalışma ziyareti için gittiği Rusya’nın Soçi kentinde, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Devlet Başkanlığı Resmî Konutu’nda bir araya geldi.

Görüşmenin basına açık bölümünde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha önce planladıkları yüz yüze görüşmeyi gerçekleştirmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kovid-19’un birçok dostu birbirinden ayırdığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm tedbirleri almalarına rağmen mücadelenin çok zor şartlarda devam ettiğini ifade etti.

Türkiye’de yaşanan yangınlarla mücadelede verdiği destekten dolayı Rusya Devlet Başkanı Putin’e teşekkürlerini ileten Cumhurbaşkanı Erdoğan, yangın söndürme çalışmaları sırasında hayatını kaybeden Rus pilotlar için başsağlığı diledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gerçekten dostlar bu tür zor günlerde belli oluyor” dedi.

Siyasi, askerî, ekonomik ve ticari alanlarda Türkiye-Rusya ilişkilerinin çok farklı şekilde kendini gösterdiğine dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ticaret hacminde kısmi bazı iniş çıkışlar olsa da şu an gayet iyi bir durumda. Ben daha da iyi bir konuma geleceğine inanıyorum. Özellikle turizmde vermiş olduğunuz destek sebebiyle de çok çok teşekkür ediyorum. Rus dostlarımızın Türkiye’yi tercih edişlerinden dolayı da minnettarız” diye konuştu.

AKKUYU NÜKLEER SANTRALİ

Akkuyu Nükleer Santrali’nin inşaatının sürdüğünü ve belirlenen zamanda da biteceğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Önümüzdeki yıl öyle zannediyorum ki birinci ünitenin açılışını yapabileceğiz. Yoğun bir çalışma var. Şu anda burada 13 bin insan çalışıyor, bunların 10 bini Türk, 3 bini Rus ama bunların hemen hemen tamamına yakını da Rusya’da eğitim aldı. Bu da tabii yine aramızdaki ilişkilerin pekişmesine neden oluyor” ifadesini kullandı.

“ATTIĞIMIZ ADIMLARDAN GERİ DÖNMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bir diğer konu da tabii özellikle bizim savunma sanayinde beraber attığımız adımlar. Bunu da ayrıca zaten konuşmamızda fayda var. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda da malum zevat hep bize bazı konuları özellikle sordular. Biz de onlara zaten gereken cevabı verdik. Çünkü attığımız adımlardan geri dönmemiz mümkün değil. Özellikle şuna inanıyorum yani bizim Türkiye-Rusya ilişkilerinde her geçen gün çok daha güçlenerek devam etmemizde çok büyük faydalar var. Suriye ile ilişkili birlikte attığımız adımlar da büyük önem arz ediyor. Oranın da barışı yine Türkiye-Rusya ilişkilerine bağlı” değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ev sahipliği için Rusya Devlet Başkanı Putin’e teşekkür etti.

Kaynak:https://www.tccb.gov.tr/haberler/410/130728/cumhurbaskani-erdogan-rusya-devlet-baskani-putin-ile-bir-araya-geldi

Related posts