Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstiklal Türküleri Lansmanı ve Temsilci Gençler ile Millî Sporcuların Buluşma Programı’na katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstiklal Türküleri Lansmanı ve Temsilci Gençler ile Millî Sporcuların Buluşma Programı’na katıldı

KÜLTÜR SANAT 

 

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstiklal Türküleri Lansmanı ve Temsilci Gençler ile Millî Sporcuların Buluşma Programı’na katıldı

 

 

 

19.05.2022
Yazdır Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstiklal Türküleri Lansmanı ve Temsilci Gençler ile Millî Sporcuların Buluşma Programı’na katıldı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Büyük Ankara Camii Kültür ve Kongre Merkezi’nde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla düzenlenen İstiklal Türküleri Lansmanı ve Temsilci Gençler ile Millî Sporcuların Buluşma Programı’na katıldı.

Konuşmasına, kendisini dinleyen gençleri selamlayarak başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı tebrik etti.

Malazgirt’ten Millî Mücadele’ye kadar Anadolu’nun vatan olması ve kalması için gözlerini kırpmadan canlarını ortaya koyan tüm şehitleri, gazileri, kahramanları rahmetle yâd eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Millî Mücadele’nin habercisi olan 19 Mayıs 1919’da Samsun’da yakılan istiklal ateşinin, düşmanı 9 Eylül 1922’de İzmir’de denize dökerek zafere ulaştıran Türk ordusunun Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten erine kadar tüm mensuplarını şükranla andı.

Millî Mücadele’nin bu önemli tarihinin kendilerine armağan edildiği gençleri, dün olduğu gibi bugün de istiklal ve istikbalin teminatı olarak gördüklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizim, siz gençlerimize bırakacağımız en büyük miras, inşa ettiğimiz güçlü demokrasi ve kalkınma altyapısının üzerinde hayata geçireceğimiz 2053 vizyonu olacaktır” dedi.

“TARİHİMİZİN HER DÖNEMİNDE GENÇLERİMİZLE AYAĞA KALKTIK”

“İlk gençlik yıllarımdan beri hayatımı medeniyet, hak ve adalet davasına adamış, bu uğurda nice mücadeleler vermiş, nice sınamalardan geçmiş bir büyüğünüz olarak diyorum ki hayallerinizden asla vazgeçmeyin” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlere “Şartların zorluğuna aldırmayın, imkânların kıtlığına teslim olmayın, yürüdüğünüz yolda önünüze çıkan engellerin cesametinden korkmayın. Bunların hiçbiri sizin kalbinizde büyüttüğünüz, zihninizde şekillendirdiğiniz hedeflerinizden asla sizleri uzaklaştırmasın” tavsiyesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Çünkü siz, genç yaşında kendi adını verdiği bir cihan devletinin temellerini atmış Osman Gazi’nin, çünkü siz, nice hükümdarın kuşatıp alamadığı İstanbul’u 21 yaşında fetheden Fatih’in, çünkü siz, kısacık ömründe devletinin topraklarının büyüklüğünü 2,5 kat artıran Yavuz’un, çünkü siz, dünyanın en karmaşık döneminde ülkesini 33 yıl ayakta tutmayı başaran Abdulhamit’in, çünkü siz, vatan topraklarının elde kalan son parçası üzerinde yeni bir devlet kuran Gazi Mustafa Kemal’in, çünkü siz, demokrasi ve kalkınma mücadelesinin ilk bayrakları ve bayraktarı şehit Menderes’in, çünkü siz, Türkiye’ye çağ atlatma vizyonunun sahibi rahmetli Özal’ın, çünkü siz, son 20 yılda ülkeye kazandırdığı eserler ve önüne koyduğu hedeflerle Türkiye’yi dünya liginin en üstüne çıkartan bir büyük vizyonun mirasçılarısınız. Tarihimizin her döneminde gençlerimizle ayağa kalktık, gençlerimizle yürüdük, gençlerimizle başardık. Biz, ‘kim var’ diye seslenilince, sağına ve soluna bakmadan fert fert ‘Ben varım’ cevabını veren, ‘Benim olmadığım yerde kimse yoktur’ duygusuyla davasına sahip çıkan gençlik ahlakıyla yetiştik.”

Her dönemde gençleri birbirine düşürerek Türkiye’yi kendi içine kapatacak senaryoların sahnelendiğine dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kimi zaman sağ-sol, kimi zaman Alevi-Sünni, kimi zaman ilerici-gerici, kimi zaman Kürt-Türk denilerek birbirine düşürülmeye çalışılan gençlerimizin her kaybı, Türkiye’nin kaybı olmuştur. Biz, gençlerimizi tüm bu ayrımların ötesinde kucaklayan bir anlayışla Türkiye’nin önüne konan tuzakları birer birer bozduk” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz’da darbecilerin sokağa çıktıklarında karşılarında gençleri bulduğunu, Cumhuriyet tarihinin bu en şanlı direnişinde, gençlerin cesareti ve kararlılığının silahların gücüne galebe çaldığını vurguladı.

“SPORCU GENÇLERİMİZ KAZANDIKLARI BAŞARILARLA ÜLKEMİZİN VE MİLLETİMİZİN GURURU HÂLİNE GELDİ”

Sadece bu tablonun bile gençlere güvenlerinin ne kadar haklı olduğunu ispatlamaya yeterli olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugün de burada azimleriyle, çalışkanlıklarıyla, dirayetleriyle pek çok alanda kendilerini ispatlamış gençlerimizle birlikteyiz. Türkiye’nin en büyük kapalı salonu, 5 bin kişilik… Bu salonda bilhassa sporcu gençlerimiz, kazandıkları başarılarla ülkemizin ve milletimizin gururu hâline geldi. Artık biz, Tokyo ve şimdi hedef Paris diyoruz. Tokyo’yu aşacak olimpiyat madalyalarıyla Allah’ın izniyle yola devam edeceğiz. Az önce eskrimdeki şampiyonluğumuzu izledik ve dinledik, şimdi artık olimpiyat şampiyonluğu diyoruz. Az önce bir müjde daha aldım. O da Dünya Boks Şampiyonası’nda, İstanbul’da yeni bir altın daha çıkardık Ayşe kızımızla. Yarın akşam dört tane finalistimiz var, yine kadınlarda. Dörtte dört yapar mıyız, yaparız. Onların müjdelerini de bekleyeceğiz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’de sayıları 2,5 milyonu bulan faal sporcular içinden şanlı Türk bayrağını göndere çekecek, dalgalandıracak nice şampiyonlar çıkacağına inandığını dile getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehirleri temsilen Ankara’da bulunan gençlerin, geldikleri yerlerde hayatın her alanında takdirle gösterilen yanlarının olduğunu bildiğini söyledi.

“TEKNOFEST GENÇLİĞİ YETİŞTİRİYORUZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sporun yanında bilim, sanat, kültür ve teknolojide iftihar verici eserler ortaya koyan gençlerle her fırsatta bir araya geldiklerini söyledi.

Programda kendisinden önce konuşan Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Merkezi Üyesi görme engelli Mert Yakıştır’ın iddialı ve başarılı bir genç olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Görme engelli ama metaverse meydan okuyor. İşte mesele bu. ‘Nitelikli Fikri Tapu’ diye dilimize kazandırdığımız NFT üreten ve bunları dünya çapında kabul ettiren gençlerimizin ufuklarının genişliğini takdirle takip ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençleri harflerle sınıflandırarak onları belli kalıplara sokmak isteyenlere inat gençlerin üretmede ve başarmada sınır tanımadığına işaret ederek, “Hep söylüyorum; artık bir TEKNOFEST gençliği yetiştiriyoruz. Şair ne diyor: ‘Zafer dedikleri kahraman peri, Susandan kaçar da coşana gider.’ Sizlerin her birinde hiç durmadan, duraksamadan çalışarak, mücadele ederek, kendinizi geliştirerek hayallerinizi gerçeğe dönüştürecek potansiyeli görüyorum. Artık arka arkaya olimpiyat bekliyoruz” diye konuştu.

Gençlerin akademik alanda, mesleklerinde ve diğer alanlardaki kabiliyetleriyle ülkenin en büyük zenginliği ve güç kaynağı olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkemizin neresine gidersem gideyim, en büyük enerji ve moral kaynağım gençlerimizin yüzünde gördüğüm umut, heyecan, kararlılık olmaktadır” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, programa Millî Basketbolcu Cedi Osman’ın da katıldığını belirterek millî basketbol takımının da bir numara olmasını diledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hem kendisi hem de Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun basketbol oynadığını hatırlattı.

 

 

 

 

“ÜNİVERSİTESİ OLMAYAN İLİMİZ YOK”

Parti çalışmaları ve hükûmet faaliyetlerindeki tüm program, proje ve uygulamalarda önceliği hep gençliğe verdiklerinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Gençlerimizin yükseköğretim kapasitesi talebi vardı. Açtığımız üniversitelerde taleple kontenjanı aynı seviyeye getirdik. Göreve başladığımızda Türkiye’de 76 üniversite vardı. Şimdi Türkiye’de 207 üniversite var. Üniversitesi olmayan ilimiz yok. 81 vilayetin 81’inde de üniversitemiz var. Bu, şu demektir: Hakkâri’deki gencimizin Ankara, İstanbul üniversitesine gitmesi için Hakkâri’den anne ve babası onu yola koymasın, Hakkâri’deki üniversitede okusun, Iğdır’daki üniversitede okusun, Şırnak’taki üniversitede okusun. Biz oraları mahrum bırakmadık, oralara da üniversitelerimizi yaptık. Yani öğrenci üniversiteye gideceğine, hocalarımız öğrencilerimizin olduğu o illere gitsin. ‘Batıda ne varsa doğuda da o olacak’ dedik ve biz bunu başardık.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlerin eğitim öğretim sırasında barınma taleplerinin de olduğunu hatırlatarak, şunları kaydetti: “Yurt kapasitemizi 183 binden 756 bine çıkardık. Gençlerimizin maddi destek talebi vardı. Burs ve kredi miktarlarını lisansta 45 liradan 850 liraya yükselttik. Göreve geldiğimizde 45 liraydı, şimdi 850 lira. Gençlerimizin spor tesisi talebi vardı. En küçük yerleşim birimlerimize kadar binlerce salon ve saha inşa ettik. Gençlerimizin temsil talebi vardı. Seçilme yaşını önce 30’dan 25’e sonra 18’e indirdik. İstedik ki yaşlandıktan sonra değil, 18 yaşındaki genç politika nasıl yapılır, ülkemize nasıl yön verilir bizzat gelsin parlamentomuzda yaşasın ve yapsın. Gençlerimizin vakit geçirecekleri ve kendilerini geliştirecekleri yer talebi vardı. 399 gençlik merkezi açtık. Gençlerimiz ne istiyorsa onu hayata geçirecek imkânları sağladık. İnşallah 21 Mayıs’ta Adana’da gençlerimizin düzenlediği Gençlik Şöleni’nde on binlerle bir araya geleceğiz. Bu şölende gençlerimizin enerjisi ve heyecanından bir kez daha istifade etme imkânı bulacağız. Tüm gençlerimizi Adana Stadyumu’ndaki şölenimize davet ediyorum.”

Tüm Haberler

kaynak:https://www.tccb.gov.tr/haberler/410/137953/cumhurbaskani-erdogan-istiklal-turkuleri-lansmani-ve-temsilci-gencler-ile-mill-sporcularin-bulusma-programi-na-katildi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Related posts