Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş’ın cenaze törenine katıldı

Bugün GÜNCEL 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın Fatih Camii’nde düzenlenen cenaze törenine katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, camiye gelişinde merhum Topbaş’ın eşi Özleyiş Topbaş ile çocukları Hüseyin Ersan Topbaş, Mustafa Ömer Topbaş ve Kübra Kavurmacı’ya taziyeleri iletti.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın kıldırdığı cenaze namazının ardından cemaate seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, merhum Topbaş ile yol arkadaşlıklarının Çarşamba’daki İstanbul İmam Hatip Okulu’nda başladığını söyledi.

Merhum Topbaş’tan “Kadir abimiz” diye söz eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu: “Kadir Abimiz benim dört, beş sınıf önümdeydi ve o zamanlar aynı zamanda oranın da kantinine bakarlardı. Orada başlayan yol arkadaşlığımız daha sonra davada da beraber sürdü. Biliyorsunuz İstanbul’da Beyoğlu Belediye Başkanlığı, ardından malum İstanbul Belediye Başkanlığı ve bu süreç içerisinde devam eden bu yol arkadaşlığımız evet böyle geldi. Az önce Hocamız da Mülk Suresi’ni okudular ve bunun dışında da tabii ki hepimizin mukadder akıbeti olan ‘İnnâ lillâhi ve innâ ileyhi râciûn’ ve Rabbimden geldik tekrar Rabbimize döneceğiz, bundan kaçış yok. Ve şu anda hizmetinde bulunduğu İstanbul’umuzda Fatih Camii’nin musallasından inşallah uğurluyoruz Hakk’a. Ve biraz sonra da inşallah hemen yine Fatih Camii’nin haziresine defnedeceğiz. Orada da çok değerli arkadaşları olacak, o arkadaşlarıyla beraber de inşallah Rabbim sevgili Habibinin Liva-ül Hamd ismiyle müsemma sancağı altında buluşturur. Hep birlikte bizleri buluşturur inşallah.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, koronavirüs salgınıyla karşı karşıya olunduğuna dikkati çekerek, “Bu koronavirüs belası birçok yol arkadaşlarımız bizden ayrıldı, ayrılıyor ve büyük bir mücadele bu süreç içerisinde veriliyor. Rabbim yar yardımcımız olsun. Tüm şehitlerimizi Rabbim sevgili Habibine komşu eylesin. Şu anda hasta yatağında medet bekleyenler var, Rabbim onlara da inşallah yardımını göndersin” duasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, merhum Kadir Topbaş’ın ruhu için dua etti ve Fatiha okudu.

Kaynak:www.tccb.gov.tr

Related posts