“BUGÜNE KADAR MALATYA’DA 8,8, ELAZIĞ’DA 6 MİLYAR LİRA ULAŞIM YATIRIMI YAPTIK”

Bugün GÜNCEL 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kömürhan Köprüsü ve Tünelleri açılışında yaptığı konuşmada, “Ülkemizdeki tüm kesimlerin katılımıyla, büyük ve güçlü Türkiye’nin inşası için gereken adımları milletimizle birlikte atacağız. Ekonomide ve hukukta yapacağımız reformlarla, ülkemizi yatırım, üretim, istihdam, özgürlükler bakımından geliştirerek, hedeflerimize daha kolayca ulaşabileceğimiz bir iklim oluşturmakta kararlıyız” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kömürhan Köprüsü ve Tünelleri Açılış Törenine, Vahdettin Köşkü’nden canlı bağlantıyla katılarak, bir konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Elazığlı ve Malatyalılara selamlarını ileterek, açılışı yapılan Kömürhan Köprüsü ile bağlantı tüneli ve yolunun hayırlı olmasını diledi.

Yapım bedeli 720 milyon lira olan bu projenin, Elazığ ile Malatya’yı birbirine bağlamanın ötesinde, Türkiye’nin doğu-batı ve kuzey-güney ulaşım aksının en önemli noktalarından birini oluşturduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplam uzunluğu 660 metreyi, orta açıklığı 380 metreyi bulan Kömürhan Köprüsü’nün kendi grubunda dünyanın dördüncü büyük projesi unvanını taşıdığını bildirdi.

Fırat Nehri üzerine inşa edilen köprünün, Karakaya Barajı’nın çevresindeki yolu kısaltarak, yılda sadece vakitten 9,3 milyon lira ve yakıttan 4,7 milyon tasarruf sağlayacağına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, yüzde yüz yerli ve millî kaynaklarla inşa edilen bu eserin, Türkiye’nin mühendislik alanındaki gücünün ve kabiliyetlerinin sembollerinden biri olacağını kaydetti.

“BUGÜNE KADAR MALATYA’DA 8,8, ELAZIĞ’DA 6 MİLYAR LİRA ULAŞIM YATIRIMI YAPTIK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tarihî bir abide özelliği taşıyan köprüsüyle, tünelleriyle, yollarıyla bu projenin bölgemizin kalkınmasına, gelişmesine, refahına önemli katkılar sunacağına inanıyorum. Bu köprü aynı zamanda, Elazığ ve Malatya havalimanları arasındaki mesafeyi de azaltarak, bölgenin ulusal ve uluslararası hava ulaşımında da kolaylık sağlayacaktır” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, köprünün yapımında emeği geçen herkesi tebrik ederek, “İnşallah artık, Fırat’ın azgın sularında hayatlarını kaybeden vatandaşlarımızın ardından ağıtlar yakılmayacak” dedi.

Kömürhan Köprüsü’nün bölgedeki ulaşım yatırımlarından sadece bir tanesi olduğuna dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bugüne kadar Malatya’da 8,8 milyar lira, Elazığ’da 6 milyar lira ulaşım yatırımı yaparak, bölünmüş yoldan demiryoluna ve havayoluna kadar her alanda bölgemizin çehresini değiştirdik. Malatya’nın bölünmüş yol uzunluğunu 12 kat artışla 443 kilometreye, Elazığ’ın bölünmüş yol uzunluğunu 11 kat artışla 357 kilometreye çıkardık. Daha önce büyütüp modernleştirdiğimiz Malatya Havalimanı’na şimdi yeni bir terminal binası yapıyoruz. Aynı şekilde Elazığ Havalimanı’nı daha da büyütüyor, geliştiriyoruz” açıklamasında bulundu.

“MİLLETİMİZİN ÖNÜNE, ESERLERİMİZLE, HİZMETLERİMİZLE, YAPTIKLARIMIZLA VE YAPMAYI TAAHHÜT ETTİKLERİMİZLE ÇIKIYORUZ”

Antik çağ filozoflarından Epiktetus’un “Koyun, yemini çobanın önünü getirip de, ‘bak ne güzel yedim’ demez. Yemini yer, sindirir, yün ve süt verir. Bunun gibi, sen de felsefi ilkelerini insanlara anlatıp durma. Onlara sindirdiğin bu ilkelerden ürettiklerini göster” sözlerini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: “Esas olan kendi halkın ve insanlık için ne ürettiğin, onlara ne verdiğin, ne kattığındır. Ülkemizde, sürekli ilkelerden bahsedip, hiçbir üretim yapmamayı felsefe hâline getirmiş bir zihniyet varlığını hâlâ sürdürmektedir. Bunlar, ülkenin ve milletin faydasına hiçbir adım atmadıkları gibi atılan hayırlı adımlardan da rahatsız olurlar. Türkiye’nin ekonomide ve yatırımlarda olduğu gibi demokraside, hukukta, özgürlüklerde de ilerlemesine tahammül edemezler. Ayasofya’nın ibadete açılmasından başörtüsü hazımsızlığına kadar birçok alanda bu habis zihniyetin yansımalarını görüyoruz. Ama biz bunlara aldırmadan, hizmet siyaseti diyoruz, eser siyaseti diyoruz. Milletimizin önüne, işte burada olduğu gibi eserlerimizle, hizmetlerimizle, yaptıklarımızla ve yapmayı taahhüt ettiklerimizle çıkıyoruz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, salgın şartlarına rağmen 2020 yılında hizmet siyasetinden zerre taviz vermediklerini belirterek, geçen yıl ulaştırma, sağlık, enerji, sanayi, tarım, savunma alanlarında yapılan hizmet ve yatırımlar ile Libya ve Azerbaycan’da elde edilen başarıları anlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Esasen bu listeyi saatlerce anlatmak mümkündür. Bir kez daha altını çizerek ifade ediyorum, biz en zor şartlarda bile hizmet üretmenin, eser üretmenin, inşa etmenin peşinden koştuk. Milletimizin özgürlüğünü, refahını, güvenliğini güçlendirmek için, her alanda gece gündüz çalıştık, çalışıyoruz. Türkiye’yi 2023 hedeflerine ulaştırana kadar da durmayacağız. İnşallah hep birlikte o günleri de göreceğiz” ifadelerini kullandı.

“2021’İ, HER ALANDA YENİ BİR ŞAHLANIŞ YILI HÂLİNE GETİRMEK İSTİYORUZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2020 yılının tüm insanlıkla birlikte Türkiye için de zorlu bir yıl olduğunu yineleyerek, şu değerlendirmelerde bulundu: “Tarihî bir istiklal ve istikbal mücadelesi verdiğimiz, güvenlikten ekonomiye her alanda ciddi sınamalarla karşı karşıya olduğumuz bir dönemde, Koronavirüs musibetinin yol açtığı sıkıntıları da omuzlamak mecburiyetinde kaldık. Milletimizin sağlığıyla beraber işini, aşını, geleceğini korumak için devletimizin imkânlarını seferber ettik. Salgın tedbirlerinin yol açtığı sorunların yükünü azaltmak için doğrudan ve dolaylı desteklerle milletimizin yanında yer aldık. Kaybettiğimiz insanlarımızın acıları tüm sıcaklığıyla yüreğimizdedir. Bir kez daha salgında ölen vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Allah’ın takdiriyle 2021’i, her alanda yeni bir şahlanış yılı hâline getirmek istiyoruz. Bunun için kapsamlı hazırlıklar yapıyoruz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yurt dışından temin edilen aşıların uygulanmaya başlanmasıyla, salgınla mücadelede önemli bir eşiğin aşılacağına olan inancını dile getirerek, “İnşallah en geç Nisan ayında, geliştirme çalışmaları hızla süren kendi aşılarımızı da kullanıma hazır hâle getirmiş olacağız” dedi.

Avrupa başta olmak üzere, dünya genelinde salgının bir tehdit olmaktan çıkmasıyla birlikte, asıl gündem konularına yoğunlaşabileceklerini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Son yıllarda mücadelelerimizle elde ettiğimiz kazanımlar önemlidir. Ama asıl önemlisi, bunları koruyup daha da ileriye taşıyacak adımları atmamızdır. Küresel siyasi ve ekonomik sistemin kökten sarsıldığı bir dönemde, ülkemizi hak ettiği yere çıkarmak için hep birlikte çok daha fazla çalışmamız gerekiyor. Her mücadelemizde olduğu gibi, bu süreçte de en büyük gücümüz birliğimiz, beraberliğimiz, kardeşliğimiz olacaktır” diye konuştu.

“EKONOMİDE VE HUKUKTA YAPACAĞIMIZ REFORMLARLA, ÜLKEMİZİ YATIRIM, ÜRETİM, İSTİHDAM, ÖZGÜRLÜKLER BAKIMINDAN GELİŞTİRECEĞİZ”

Türkiye’nin yükselişinin önünü, içeride terör örgütleriyle, dışarıda baskı ve yaptırım tehditleriyle kesemeyenlerin, proje kişilikler ve gündemlerle milletin birliğini bozmanın peşinde oldukları uyarısında bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Geçmişte uzun yıllar boyunca siyasi istikrarsızlıkların, sosyal çalkantıların, vesayet baskısının, darbe zulmünün bedellerini ödeyen milletimiz, hamdolsun, bu tür senaryolara pirim vermiyor. Bugüne kadar ülkemizin ve milletimizin ihtiyacı olan, hem mevcut eksiklerimizi giderecek, hem gelecekteki ihtiyaçlarımızı karşılayacak reformları biz hayata geçirdik. İnşallah 2021’i de bu şekilde bir reform yılı hâline dönüştüreceğiz. Cumhurbaşkanlığının ve Meclisimizin öncülüğünde, ülkemizdeki tüm kesimlerin katılımıyla, büyük ve güçlü Türkiye’nin inşası için gereken adımları milletimizle birlikte atacağız. Ekonomide ve hukukta yapacağımız reformlarla, ülkemizi yatırım, üretim, istihdam, özgürlükler bakımından geliştirerek, hedeflerimize daha kolayca ulaşabileceğimiz bir iklim oluşturmakta kararlıyız.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılışı yapılan Kömürhan Köprüsü ile bağlantı tünelinin ve yollarının hayırlı olması dileğini tekrarlayarak, konuşmasını tamamladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından, tören alanında hazır bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile beraberindeki yetkililere, Kömürhan Köprüsü’nün açılış kurdelesini kesmeleri yönünde talimat verdi.

Kurdele kesiminin ardından köprünün görüntüsünün ekrana yansıtılması üzerine de Cumhurbaşkanı Erdoğan, köprünün mimarisinin de bölgeye ayrı bir güzellik kattığını belirterek, “Köprü Fırat’a, Elazığ’a ve Malatya’ya ayrı bir güzellik katacak” ifadesini kullandı.

Kaynak:www.tccb.gov.tr

Related posts