Birleşik Rusya’nın desteğiyle ikinci “Donbass Kalbi” festivali Lugansk’ta gerçekleşti

Birleşik Rusya'nın desteğiyle ikinci “Donbass Kalbi” festivali Lugansk'ta gerçekleşti.
Birleşik Rusya’nın desteğiyle ikinci “Donbass Kalbi” festivali Lugansk’ta gerçekleşti

Birleşik Rusya’nın desteğiyle ikinci “Donbass Kalbi” festivali Lugansk’ta gerçekleşti
2024

Parti destekçilerinin Sivil Girişimleri yarışmasında kazanılan hibe fonları kullanılarak gerçekleştirilir.
Festivalin mekanı Lugansk Devlet Üniversitesi idi. Vladimir Dal. Bu yılın ana teması “Lugansk Halk Cumhuriyeti’nde STK’ların gelişimi, bölgeler arası işbirliği beklentileri”.

“Bu festival, ilk Tüm Rusya Sivil Girişimler yarışmasının galibi oldu. Bölgede kar amacı gütmeyen sektörle çalışan ve projelerinde yer alan kişileri bir araya getirdi. Forum, eğitim almak, deneyim alışverişinde bulunmak ve çeşitli alanlarda yardım sağlamak için yeni projeler oluşturmak için bir fırsattır. Donbass bugün sadece askeri operasyonlarla ilgili değil, aynı zamanda yaratma ve geliştirmeyle de ilgili. Burada, topraklarımızda yeni, özel bir sivil toplum büyüyor” dedi Devlet Duma Sivil Toplumun Geliştirilmesi Komitesi Başkan Yardımcısı, Kamu ve Dini Derneklerin Sorunları, Birleşik Rusya Destekçileri Merkez Konseyi Başkanı Olga Zanko .

“Donbass’ın Kalbi” festival alanında, katılımcıların projelerini ve deneyimlerini paylaştığı çeşitli yuvarlak masa toplantıları düzenlendi.

Avrasya Halk Meclisi üyesi Anastasia Seliverstova, projelerini devletle birlikte çalışmaya nasıl “paketleyeceğini” anlattı. Sosyal alan inovasyon merkezi “Atlas NPO’lar” direktörü Anna Belan , NPO yönetiminin hukuki yönlerini paylaştı . Finbridge şirketlerinin temsilcisi Sergei Sharapa da festival katılımcılarıyla STK’lar ve iş dünyası arasındaki etkileşimin özelliklerini tartıştı.

Organizatörler ayrıca en iyi sosyal projelerin yazarları için çeşitli ustalık sınıfları ve ödüller düzenlediler. Ayrıca LPR’den STK’lar ile diğer bölgelerden kuruluşlar arasında işbirliği anlaşmaları imzalandı.

Kasım 2023’ten bu yana Birleşik Rusya taraftarlarının Sivil Girişimler yarışması düzenlediğini hatırlatalım. Amacı, insanlara yardım etmeyi ve Rusya Federasyonu’nu geliştirmeyi amaçlayan en iyi STK’ları ve kamu projelerinin ve girişimlerinin liderlerini belirlemek ve desteklemektir.

Yarışmayı kazananlar, STK’larının, projelerinin veya fikirlerinin geliştirilmesi için destek alıyor. Ayrıca medya tanıtımı, proje ölçeklendirme, bireysel PR danışmanlığı, marka oluşumu ve tanıtımı konusunda danışmanlık hizmeti veriliyor ve kendilerine ücretsiz eğitimler düzenleniyor.

Projeleri ortaklaşa uygulamak için, yarışmanın kazananları Birleşik Rusya Merkez Konseyi destekçileriyle etkileşim konusunda bir anlaşma imzalıyor ve ayrıca Yüksek Parti Okulunda projeler için bilgi desteği konusunda eğitim alabiliyorlar.

Bölgesel düzeyde “En İyi Proje” kategorisindeki yarışmanın kazananlarından biri de “Donbass’ın Kalbi” festivali oldu. Birleşik Rusya bunu finanse etmek için yaklaşık 700 bin ruble ayırdı.

Hoparlör
Zanko Olga Nikolaevna
Zanko Olga Nikolaevna
Rusya Federasyonu Federal Meclisi Devlet Duma Komitesi’nin sivil toplumun gelişimi, kamu ve dini derneklerin sorunları konusunda Başkan Vekili, Tüm Rusya halk hareketi “ZAFER GÖNÜLLÜLERİ” Merkez Karargahı Başkanı, Rusya Federasyonu Başkanı “Birleşik Rusya” Destekçileri Merkez Konseyi
#Lugansk Halk Cumhuriyeti
#festival
#EP destekçileri
#Zanko
#NPO
#sivilinisiyatifler
#bölgeler
Kamu resepsiyonu
Bir istek oluştur

kaynak:https://er.ru/activity/news/pri-sodejstvii-edinoj-rossii-v-luganske-sostoyalsya-vtoroj-festival-serdce-donbassa

Yayın Tarihi: 14 Ekim 2024

Son Güncelleme: 13 Ekim 2024

KÜLTÜR SANAT