“Birleşik Rusya”, Tüm Rusya’nın “Çocukları Güvenle Almak!” Kampanyasını başlattı

“Birleşik Rusya”, Tüm Rusya’nın “Çocukları Güvenle Almak!” Kampanyasını başlattı

DÜNYA 

“Birleşik Rusya”, Tüm Rusya’nın “Çocukları Güvenle Almak!” Kampanyasını başlattı.

2024

Trafik kazaları sonucu çocukların yaralanma ve ölümlerinin azaltılması amaçlanıyor
1 Aralık 2024 tarihine kadar sürecek kampanyada, çocukların otomobilde güvenliğine ilişkin Kararnameye ilişkin materyallerin sürücülere dağıtılması planlanıyor . Birleşik Rusya bunu ilgili departmanlar ve kamu kuruluşlarıyla birlikte geliştirdi. Ana hükümler arasında çocuk emniyet sistemlerinin doğru kullanılması, seyahat sırasında gerekli ilaçların araca sağlanması vb. yer almaktadır.

Eylem sağlık, eğitim ve kültür kurumlarını, kamu kuruluşlarını, benzin istasyonlarını, catering tesislerini, araba bayilerini ve çocuk koruma cihazı imalatçılarını kapsayacak.

Birleşik Rusya halk programının “Güçlü Aile” koordinatörü Senatör Olga Zabralova , Rusya’da çocukların karıştığı kazaların sayısının arttığını kaydetti. Ön verilere göre, geçen yılın sonunda bu tür 17 binden fazla kaza meydana geldi; bu, 2022 yılına göre %8,4 daha fazla.

“Bu olaylarda 607 çocuk (+%11) öldürüldü ve yaklaşık 18,8 bin kişi (+%8,2) yaralandı. Kazalarda ölen çocukların yüzde 66’sı araç yolcusuydu. On vakadan dokuzunda çocuklar, yüzde 72’sinde, doğrudan çocukları taşıyan sürücülerin trafik kurallarını ihlal etmesi nedeniyle binek araçlarda öldü. Bu nedenle “Birleşik Rusya” tüm sürücülere çocukların güvenli ulaşımına ilişkin kuralları hatırlatmaya, trafik kurallarına uyma çağrısında bulunmaya ve yolcu taşımacılığında güvenlik önlemleri almaya karar verdi” dedi.

Buna karşılık, Devlet Duma Aileyi Koruma Komitesi’nin ilk başkan yardımcısı olan ” Güçlü Aile ” parti projesinin federal koordinatörü Tatyana Butskaya, yaz tatillerinin ileride olduğunu ekledi – seyahat de dahil olmak üzere herkesin aktif olarak araba kullandığı bir dönem ve tatile gidiyor.

“Her birimiz çocuğumuzun sağlıklı ve güvende olmasını sağlamakla ilgileniyoruz. Artık ebeveynlere çocukları arabada taşıma kurallarını hatırlatmak özellikle önemlidir. Kararnameyi geçen yıl geliştirdik ve şimdiden dağıtmaya başladık. Ebeveynlerin ve çocukları taşıyan kişilerin (taksi şoförleri, kamu ve özel taşıyıcılar, bizzat ebeveynler) maksimum düzeyde kapsanmasını sağlamak istiyoruz. Mutabakata katılmak için herhangi bir şey imzalamanıza gerek yok, kararnameyi web sitemizden indirmeniz, mal taşırken hükümlerini uygulamanız ve eylem amblemini arabanıza yerleştirmeniz yeterli” dedi.

Hoparlör
Zabralova Olga Sergeyevna
Zabralova Olga Sergeyevna
Rusya Federasyonu Federal Meclisi Sosyal Politika Federasyon Konseyi Komitesi Birinci Başkan Yardımcısı
#Zabralova
#Butskaya
#partproje
#Güçlü bir aile
#terfi
#çocuklarıgüvenliğe alın
#Trafik kuralları
#sürme
Kamu resepsiyonu
Bir istek oluştur

kaynak:https://er.ru/activity/news/edinaya-rossiya-dala-start-vserossijskoj-akcii-vezu-detej-bezopasno

 

Related posts

Leave a Comment