Berrak Özdemir Narin ve Narin’lerin geleceği için toplumda kadınlar vardır

Berrak Özdemir Narin ve Narin’lerin geleceği için toplumda kadınlar vardır.
KÜLTÜR SANAT 

Berrak Özdemir Narin ve Narin’lerin geleceği için toplumda kadınlar vardır..

İş insanı ve kadın hakları savunucusu Berrak Özdemir, Narin Güran cinayetiyle ilgili yapmış olduğu açıklamada, bir ülkede eyer kadınlar ve çocuklar öldürülüyorsa o ülkenin geleceği maalesef bilinçli bir şekilde katledilmiş demektir.

Diyarbakır’da 19 gün aranan, ardından cansız bedeni bulunan Narin Güran için yazılı açıklama yaptı. Özdemir, şunları kaydetti:

Açıklama yok.
Ne yazık ki “Narin katledildi. Onu yaşamdan koparan nedeni henüz ayrıntıları ile bilmiyoruz. Ama bildiğimiz pek çok şey var. Bir çocuk, 19 gün önce kendi mahallesinde, kendi ailesi ya da komşuları arasında güvenle yürümesi gereken bir mekânda, belki de kendi evinde katledildi. Onu bilen, tanıyan, başına gelenler hakkında bilgisi ya da tahmini olan herkes sustu.

Açıklama yok.
Konuşanlar da vardı, her gün aralıksız, bir kadının ya da kız çocuğunun acısı ile yüreği yanık kadınlar, kadın ve çocuk hakları örgütleri, artık susma zamanı olmadığının bilinci ile ‘Narin nerede’ diye haykırdılar. Alışılagelmiş, sıradan bir ölüm olarak unutturulacak bir küçük kız ölümü böylece karanlığa bırakılamadı. Narin’in küçücük bedeni, çuval içinde ve üstü taşlar ve ağaç dalları ile örtülmüş şekilde, bulanık bir dere içinde bulundu. Su, bulanık da olsa katillerin ellerini yıkamayı reddetti. Biz kadınlar da susmayı ve boyun eğmeyi reddediyoruz. Biliyoruz ki, bir ülkede kadınlar ve çocuklar öldürülüyorsa o ülkenin geleceği de katledilmiş demektir.

Berrak Özdemir açıklamalarında, artık susmak yerine başımızı kaldırmanın vakti gelmiştir. Narin ve Narin’lerin geleceği için toplumda kadınlar vardır. Dün, bugün ve yarın olmaya devam edecektir.

Haber Merkezi

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related posts

Leave a Comment