BAŞKAN NESLİHAN YÜRÜKSOY’ DAN 19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ MESAJI

BAŞKAN NESLİHAN YÜRÜKSOY’ DAN 19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ MESAJI

GÜNCEL 

Turan Teşkilatı Genel Başkanı ve 26 Safires Group Yönetim Kurulu Başkanı Neslihan Yürüksoy, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Başkan Yürüksoy, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 19 Eylül 1921’de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e “Mareşal Rütbesi” ile “Gazilik” unvanının verildiği günün 100. Yıl dönümü olan 19 Eylül Gaziler Günü’nü kutlamanın gururunu yaşıyoruz.

Kutsal değerlerini, vatan ve bayrak sevgisini her şeyin üstünde tutarak vatanımızın bölünmez bütünlüğü, milletimizin bağımsızlığı, halkımızın huzuru, güvenliği ve esenliği için büyük bir onurla hayatlarını feda etmeyi göze alarak gazilik mertebesine ulaşan kahramanlarımız, bu topraklardaki varlığımızın birer sembolü ve güvencesidir.

Bizler Şehitlik ve Gazilik mertebelerini iyi anlamalıyız, Hiç şüphe yok ki, milletimizin bekası şehitlik ve gazilik ruhu kazanmış bir kalbe sahip olan nesiller yetiştirmekle mümkündür. Bunun için geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza şehit ve gazilerimizin Gelibolu’da, Yemen’de, Sarıkamış’ta, Dumlupınar’da, Sakarya’da, Gaziantep’te, Afyonkarahisar’da bu millet için verdiği İstiklal Mücadelesini, destan yazan kahramanların mücadeleci ruhunu iyi anlatmalıyız. Milletin ve vatanın bekası şehitlik ve gazilik bilincinin diri tutulmasıyla mümkün olacaktır.

Gazilerimiz ve aziz şehitlerimizin yakınları milletimize tevdi edilmiş en kıymetli emanetlerdir. Vatanseverlikleri, cesaretleri ve unutulmaz hizmetleriyle örnek aldığımız gazilerimize, hak ettikleri saygı ve hürmeti göstermek hayatta kalanları hatırlamak ve sorunları ile yakından ilgilenmek toplum olarak en büyük sorumluluğumuzdur. Devletimiz, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bütün imkânlarıyla onların yanlarında olmaya devam edecektir.

Bu anlamlı günde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmetle, hayatta olan gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, Gaziler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum.

ABDULLAH YİĞİT-ANKARA

Related posts