BAŞKAN CANPOLAT’TAN RAMAZAN BAYRAMI MESAJI

BAŞKAN CANPOLAT’TAN RAMAZAN BAYRAMI MESAJI

GÜNCEL 

Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında Kudüs’te Müslümanlara yönelik yapılan zulme dikkat çekerek, “Yüce Allah, bu Ramazan Bayramı’nı, ümmetin birlik ve beraberliğine, İsrail katil devletinin tahriki ve tahkirinden Mescid-i Aksa’nın özgürlüğüne, her türlü hastalıktan ve afetten ümmeti muhafaza edecek başlangıçlara vesile kılsın” ifadelerini kullandı.

Açıklama yok.

Başkan Mehmet Canpolat, “Sabır ve tevekkül ile eda ettiğimiz ibadetlerimizle geçen ramazan ayında, bizleri Ramazan Bayramı’na ulaştıran Allaha hamdolsun” şeklinde başladığı mesajında, Haliliye Belediyesi olarak Ramazan Ayı boyunca yaptıkları çalışmalara da değindi. Başkan Canpolat, kapı kapı çalarak, ihtiyaç sahibi ailelerin yanında olduklarının altını çizdiği mesajında, şunları kaydetti:
“Yüce Allah’ın, “Her zorlukla beraber bir kolaylık vardır.” ayeti mucibince, oruç ibadetimizi tamamlayıp bayramlaşacağımız günlere ulaştık. Haliliye belediyesi olarak halden anlayan çalışmaların içinde olduk ve empati ayı olan oruç ibadetini bu gayretimiz için güzel bir bahane kıldık. Bu kapsamda 706 hanede, 3.248 kişiye günlük iftar menüsü ulaştırdık. 23 bin haneye gıda kolisi ulaştırdık. 5 bin hanede, çocuklarımız için bayramlık kıyafet dağıtımı gerçekleştirdik. Belediye hizmetlerimizin çalışma kapasitesini artırarak, gündüz ve gece sahur vakitlerine kadar hemşerilerimizin evde olmalarını fırsat bilerek, onların daha rahat bir Haliliye’de yaşayacakları yol, park, bahçe çalışmalarını hızlandırdık. Bu hizmetler kapsamında ulaşamadığımız hemşerilerimden helallik dilerim. Hemşerilerimiz için yaptığımız çalışmalara bizi memur kılan ve bayrama ulaştıran Allah’a şükürler olsun. Mutluluğu, paylaşması, dost, akraba ziyaretinden ve büyüklerimizin elleri, küçüklerimizin gözlerini öpmekten mahrum olacağımız, eski bayramlar gibi olmayacak pandemiden mazeretli bu Ramazan Bayramı’nı, evimizde geçirmenin buruk sevincini yaşıyoruz.”

Açıklama yok.

“DUAMIZ SALGININ BİR AN ÖNCE BİTMESİ”
Başkan Mehmet Canpolat, mesajının son bölümünde Kovid-19 salgınının bir an önce bitmesi için dua ettiklerini kaydederken, mesajını şöyle tamamladı:
“Duamız, temennimiz ve ülke olarak gayretimiz, pandeminin bir an önce bitmesi ve önümüzdeki bütün bayramlarda, bayramları bayram yapan o coşkuyu, mutluluğu, birlikte yaşamak ve paylaşmaktır. İsrail işgal devletinin son günlerde yaptığı zulümler ve katliamlar da ağzımızın tadını, kalbimizdeki sevinci kaçırmıştır. Çocukları, sokakları, beldesi ve ilk kıblesi Mescid-i Aksa ile ümmetin yetimhanesi gibi duran Filistin’e, eli kanlı bir terör devleti olan İsrail’in saldırıları bayramlık sevincimizi gölgede bırakmıştır. Yüce Allah, bu Ramazan Bayramı’nı, ümmetin birlik ve beraberliğine, İsrail katil devletinin tahriki ve tahkirinden Mescid-i Aksa’nın özgürlüğüne, her türlü hastalıktan ve afetten ümmeti muhafaza edecek başlangıçlara vesile kılsın. Bu duygularla, hemşerilerim ve tüm İslam aleminin Ramazan Bayramı’nı kutlar, sağlık, huzur ve neşe dolu nice bayramlar dilerim. Ramazan Bayramımız mübarek olsun.”

ABDULLAH YİĞİT-ANKARA

Related posts