BAŞKAN BEYAZGÜL’DEN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MESAJI

BAŞKAN BEYAZGÜL’DEN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MESAJI

GÜNCEL 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Beyazgül: “Bu yıl 23 Nisan Kovid-19 salgını sebebi ile önceki bayramlara nazaran biraz buruk geçse de inşallah tedbirlere riayet ederek Şanlıurfa sokaklarında çocuk seslerinin yankılandığı bir bayramı hep birlikte yaşayacağız.” dedi.

Başkan Beyazgül mesajında “23 Nisan, Türk Milletinin kendi geleceğini belirlediği, egemenliğin millet iradesine bırakıldığı Türk tarihinin önemli dönüm noktalarından birisidir.

101 yıl önce 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi kurularak tam bağımsızlık konusundaki azim ve kararlılık tüm dünyaya ilan edilmiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu anlamlı günü, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak tanımlamış ve çocuklarımıza armağan etmiştir.

Bizler de Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklarımıza miras olarak bıraktığı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının dünyada çocuklara armağan edilen ilk bayram olması dolayısıyla yarınlarımızın güvencesi olan çocuklarımızın ve gençlerimizin; donanımlı ve yetenekli bireyler olarak yetişmelerini sağlamak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Bizler, kardeşlik mayasıyla yoğrulmuş Anadolu topraklarında, tarihinin her döneminde bağımsızlığına ve vatanına yönelen tehditlere birlik ve beraberliğinden ödün vermeden karşı koyan aziz ve asil bir milletiz. Yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımızın da bu vatan aşkı ve bağımsızlık sevdasından vazgeçmeyecekleri aşikârdır. Zira bu vatan çocuklara atalarından emanettir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bizlere bu mukaddes vatanı emanet eden tüm şehitlerimizi, gazilerimizi; Kurtuluş Savaşı’nı sevk ve idare eden Birinci Meclis’in kahraman mensuplarını rahmetle yâd ediyorum.
Bugüne anlam katan en büyük hazinemiz olan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı yürekten kutluyorum.”

ABDULLAH YİĞİT-ANKARA

Related posts