BAŞKAN BEŞİKTEPE; 17 AĞUSTOS 1999 UNUTULMAZ BİR ACIDIR.

BAŞKAN BEŞİKTEPE; 17 AĞUSTOS 1999 UNUTULMAZ BİR ACIDIR.

GÜNCEL 

BAŞKAN BEŞİKTEPE; 17 AĞUSTOS 1999 UNUTULMAZ BİR ACIDIR.

Üreticiler Sanayiciler ve İş Adamları Konfederasyonu ( TÜSİKON ) Genel Başkanı Orhan Beşiktepe, 17 Ağustos 1999 Marmara depremi nedeniyle bir mesaj yayınladı.

TÜSİKON Genel Başkanı Orhan Beşiktepe, yayınladığı mesajında;

23 Yıl önce meydana gelen tüm Marmara’yı etkileyen Marmara Depremi, Aziz Milletimizin yaşadığı en acı felaketlerden biri olarak tarihteki yerini almıştır.

Ülkemiz için büyük bir felaket olan Marmara depreminde, binlerce vatandaşımız hayatını kaybetmiş, on birlerce vatandaşımız yaralanmış, evsiz ve yuvasız kalmıştır. Geçen yıllar yaraları sarsa da ne acılarımızı azalttı ne de kaybettiklerimizi unutturdu. Bundan sonra geçecek yıllar da unutturmayacaktır.

Geride yalnızca yıkım ve acı bırakan önemli olaylar genellikle hatırlanmak istenmez. Ancak 17 Ağustos, sönen umutları yeniden canlandırmak, vatandaşlarımıza güven duygusunu yeniden kazandırmak ve depremle yaşamayı öğrenebilmemiz için bize sorumluluklarımızı hatırlatan bir tarihtir. En büyük temennimiz ve dualarımız, böyle bir felaketin ve acının bir daha yaşanmamasıdır.
Devletimiz ve Aziz Milletimiz el ele vererek, yaraların sarılması, hayatın normale dönmesi konusunda dün olduğu gibi bugün de dayanışma içerisinde, olağanüstü bir gayret göstermiştir. Ülkemiz dünyanın en aktif deprem kuşaklarından birinin üzerinde bulunmaktadır. Geçmişte yaşanan depremlerin günümüzde ve gelecekte de yaşanılması kaçınılmazdır.

Yaşadığımız yüzyılın bilimsel verilerin ışığı ile Devletimizin sahip olduğu bilgi, birikim ve teknolojik imkanları kullanarak tedbirlerimizi almamız, kurumlarımız ve vatandaşlarımızla bir bütünlük içerisinde her zaman olası depremlere hazırlıklı olmamız, yaşanan bu büyük acıdan ders çıkarmamız gerekmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle; böyle bir felaketin ve acının ülkemizde ve dünyada bir daha yaşanmamasını temenni ediyor, depremde hayatını kaybeden deprem şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

 

ABDULLAH YİĞİT-ANKARA

Related posts