AZİZ AKKUŞ `TAN 17 AĞUSTOS MARMARA DEPREMİ MESAJI

AZİZ AKKUŞ `TAN 17 AĞUSTOS MARMARA DEPREMİ MESAJI

GÜNCEL 

Diyarbakırlı Genç Girişimci İş Adamı Aziz Akkuş, 17 Ağustos depreminin 23. yıl dönümü dolayısıyla bir anma mesajı yayınladı.

“23 yıl önce meydana gelen Marmara Depremi, milletimizin yaşadığı en acı felaketlerden biri olarak tarihteki yerini almıştır” diyen Akkuş mesajında şu ifadelere yer verdi:

Ülkemiz için yaşanan büyük doğal felaket olan Marmara depreminde, 17 bin 480 vatandaşımız yaşamını yitirmiş, 43 binden fazla vatandaşımız yaralanmış, yüzlerce insan evsiz kalmıştır. Geçen yıllar yaraları sarsa da ne acılarımızı azalttı ne de kaybettiklerimizi unutturdu. Geride yıkım ve acı bırakan önemli olaylar genellikle hatırlanmak istenmez. 17 Ağustos, depremle yaşamayı öğrenebilmemiz için bize sorumluluklarımızı hatırlatan bir tarihtir. En büyük temennimiz ve dualarımız, böyle bir felaketin ve acının bir daha yaşanmamasıdır. Bizler her koşulda yaşanabilecek olumsuzluklara karşı hazırlıklı olmalıyız. Unutulmamalıdır ki; deprem değil, bilinçsizlik ve tedbirsizlik öldürür. Aynı acıların bir daha dünyanın hiçbir yerinde yaşanmamasını diliyorum. 17 Ağustos 1999 Depremi’nde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum.”

ABDULLAH YİĞİT-ANKARA

Related posts