Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Derya Yanık, Osmaniye’de orman yangınında zarar gören alanlarda incelemede bulundu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Derya Yanık, Osmaniye’de orman yangınında zarar gören alanlarda incelemede bulundu

SİYASET 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Derya Yanık, Osmaniye’de orman yangınında zarar gören alanlarda incelemede bulundu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Derya Yanık, orman yangınlarının bütün sonuçlarının ortadan kaldırılması için ellerinden geleni yapacaklarını belirterek, “Süreci takip ediyoruz, inşallah yaraları hızla saracağız.” dedi.

Bakanımız Derya Yanık, Osmaniye’de Yangın Yönetim Merkezi’ni ziyaret etti. Osmaniye Kadirli Tülüce Mahallesi Yangın Koordinasyon Merkezi’nde yetkililerden bilgi alan Bakanımız Derya Yanık, yangında son duruma ilişkin açıklamalarda bulundu.

Şu anda 5 ayrı ilde yangınların devam ettiğini hatırlatan Bakanımız Derya Yanık, “Sabotaj olup olmadığını ayrıca güvenlik güçlerimiz çalışıyor ama biz öncelikle yangını durdurmak, can ve mal emniyetini sağlamakla yükümlüyüz.” diye konuştu.

Bakanımız Derya Yanık, bölgede can kaybı olmamasının çok önemli olduğunu vurgulayarak, sözlerine şöyle devam etti:

“Karadeniz’de sel ve heyelan oldu. Üst üste gelen coğrafyaların kendi özelliklerinden kaynaklı afetler yaşadık. Bizim bölgemizin sıcak olmasından kaynaklı yazın maalesef orman yangınları tehdidi her zaman var. Bu tür konularda öncelikli olarak vatandaşımızın güvenliği, vatandaşımızın emniyeti ve huzuru için her türlü tedbir en başından beri alınıyor. Bakanlarımız bölgede takipte, durum tespitleri yapılıyor. Sosyal yardımlar ve AKUT, ihtiyaçları karşılama noktasında ilk dakikadan itibaren Bakanlık olarak buradayız ve ben de süreci anbean takip ediyorum. Vatandaşımızın şunu çok iyi biliyor olması lazım. Ben de bir kez daha ifade etmek isterim. Can kaybı olmaması bizim için yeterli. Onun dışındaki bütün kayıpları Allah’ın izniyle biz telafi edeceğiz. Hükümet olarak bu konuda zaten daha önceki krizlerde yaptıklarımız ortada. Vatandaşımızın telef olan hayvanlarının bedelleri, ev eşyaları için ödenekler çıkarıldı, hemen dağıtılmaya başlanacak. Onun dışında yanan konutlarla alakalı konut desteği, dün Çevre ve Şehircilik Bakanı’mız ile buraya geleceğim için ayrıca konuştum, o noktada hiçbir sıkıntı yok, tespit edildikten, hasar durumları belirlendikten sonra tam hasarlı konutlarla alakalı yapımı da sağlanacak. Bu anlamda vatandaşlarımız, şundan müsterih olsun. Bu afetin bütün sonuçlarının ortadan kaldırılması için elimizden geleni yapacağız, süreci takip ediyoruz, bundan sonra da takip edeceğiz ve inşallah yaraları hızla ortadan kaldıracağız.”

Yaralarımızı el birliğiyle saracağız

Türkiye’nin afetlerde çok hızlı hareket ettiğinin altını çizen Bakanımız Derya Yanık, “Şunu açık yüreklilikle söylemek istiyorum. Türkiye’nin 5 ayrı ilinde hala devam eden yangınlar, Karadeniz’de üst üste gelen ve maalesef can kaybının olduğu sel ve heyelana rağmen bu kadar hızlı organize olan, bu kadar çabuk vatandaşının derdine derman ve vesileye vakıf olan bir idare, bir hükümet gerçekten çok az bulunur.” değerlendirmesinde bulundu.

Bu felaketlerin dünyanın her tarafında yaşandığını belirten Bakanımız Derya Yanık, şunları kaydetti:

“Doğal afettir bunlar. Yerlerin, coğrafyaların kendine özgü özellikleri sebebiyle sıkıntılar var. Bu sıkıntılar maalesef yaşanıyor. Önemli olan bizim burada idare olarak bu konuda ne kadar çabuk meseleye vaziyet ettiğimiz. Bu anlamda elimizden geleni son derece hızlı bir şekilde yerine getirdik, getiriyoruz. Herkese ayrı ayrı çok geçmiş olsun diyorum. Bundan sonraki süreçte de yaralarımızı el birliğiyle saracağız.”

Milletimizin yarasını sarmak, moralini düzeltmek için sahadayız

Türkiye’nin ağaç ve orman varlığını artıran bir hükümetin üyeleri olduklarını ifade eden Bakanımız Derya Yanık, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Birtakım provokasyonlar oluyor. Bunların hepsi lafügüzaf. Bunların hepsinin, hiçbir karşılığının olmadığını bizim geçmişte yaptığımız çalışmalar ortaya koyuyor zaten. Dolayısıyla böyle bir zamanda milletin moralini bozmak için sahaya çıkanlara da özellikle dikkat etmenizi çok rica ediyorum. Biz, böyle zamanlarda milletimizin yarasını sarmak, moralini düzeltmek, moralini yükseltmek için sahadayız. Bu zamanlarda fırsatçılık gözeterek milletin canını sıkmak, moralini bozmak için sahada olanlara da millet zaten gerekli cevabı veriyor. Burası şehit yatağıdır. Milletin acısı üzerinden siyaset yapılmaz. Acı zamanında acıyı, sevinç zamanında sevinci yaşamayı bilen bir coğrafya burası, bundan sonra da Allah’ın izniyle böyle olacak.”

Bakanımız Derya Yanık, daha sonra yangından zarar gören Osmaniye Kadirli Karatepe, Kızyusuflu ve Osmaniye Merkeze bağlı Kazmacılı köylerinde incelemelerde bulundu. Yangından zarar gören aileleri ziyaret etti, hasar gören ev, ahır, tarlaları yerinde inceledi ve vatandaşların sıkıntılarını dinledi.

Kaynak:https://www.aile.gov.tr/haberler/aile-ve-sosyal-hizmetler-bakanimiz-derya-yanik-osmaniyede-orman-yangininda-zarar-goren-alanlarda-incelemede-bulundu/

Related posts