Oryol bölgesinde Birleşik Rusya’nın desteğiyle dört sambo kulübü daha açıldı

Oryol bölgesinde Birleşik Rusya'nın desteğiyle dört sambo kulübü daha açıldı.
Oryol bölgesinde Birleşik Rusya’nın desteğiyle dört sambo kulübü daha açıldı

Oryol bölgesinde Birleşik Rusya’nın desteğiyle dört sambo kulübü daha açıldı
2024,

“Sambo İçin” parti projesine göre Zhilino köyünde, Zalegoshch, Pokrovskoye köylerinde ve Livny şehrinde göründüler.
Tüm Rusya Sambo Federasyonu başkan yardımcısı Anatoly Yakunin , “Za Sambo” parti projesinin bölge koordinatörü, Sambo bölümlerinin Oryol bölgesinin 18 ilçesinde faaliyet gösterdiğini belirtti .

“1.200’den fazla kişi halihazırda nişanlı. Kırsal yerleşimlere özel önem veriyoruz; güreş bölümleri özellikle buralarda talep görüyor. Salonların halılarla donatılmasına ve eğitmen bulunmasına yardımcı oluyoruz. Okul takımları arasında bölgesel bir sambo festivali düzenlenmesi planlanıyor” dedi.

Devlet Duma milletvekili Olga Pilipenko ulusal sporun gelişmesinin koşulları hakkında bilgi aldı . Parlamenter, Sambo Federasyonu temsilcilerine yapılan çalışmalardan dolayı teşekkür ederek, her kulübün açılışında bireysel yaklaşıma dikkat çekti.

“Spor kulübü açmak sadece onu gerekli donanımla donatmak değildir. Asıl görev köydeki çocuklarla çalışmaya hazır profesyonel bir eğitmen bulmaktır. Sambo Federasyonu bu görevi başarıyla yerine getiriyor ve yakında bu tür bölümler Oryol bölgesinin tüm ilçelerinde faaliyet gösterecek. Buna karşılık, Eğitim Bakanlığı ve Spor Bakanlığı ile birlikte sambo antrenörlerinin uzman eğitim kurumları temelinde eğitilmesine yönelik metodolojik materyaller ve kılavuzlar geliştiriliyor” diye vurguladı Olga Pilipenko.

Birleşik Rusya’nın Temmuz 2022’de ” Za Sambo ” parti projesini başlattığını hatırlatalım . Amacı, samboyu yerli bir spor ve Rus kültürünün önemli bir bileşeni olarak geliştirmek ve yaygınlaştırmak, ayrıca kırsal alanlarda sambo bölümlerinin çalışmalarını organize etmek, sambo salonlarının inşasını ve yeniden inşasını teşvik etmektir.

Hoparlör
Pilipenko Olga Vasilyevna
Pilipenko Olga Vasilyevna
Rusya Federasyonu Federal Meclisi Devlet Duması Milletvekili, Oryol bölgesi, Orel’in Sovetsky bölgesinin 198 sayılı BİRLEŞİK RUSYA Partisi’nin birincil şubesinin sekreteri, RPS Başkanlık Divanı Üyesi
#Oryol bölgesi
#bölgeler
#Pilipenko
#Yakunin
#partiprojeleri
#ZaSambo
#bölümler
#dövüş sanatları
#sambo
Kamu resepsiyonu
Bir istek oluştur

kaynak:https://er.ru/activity/news/v-orlovskoj-oblasti-pri-podderzhke-edinoj-rossii-otkrylis-eshyo-chetyre-kluba-sambo

Yayın Tarihi: 21 Eylül 2024

Son Güncelleme: 21 Eylül 2024

KÜLTÜR SANAT