MAXAM’DAN AHDE VEFA ÖRNEĞİ

MAXAM’DAN AHDE VEFA ÖRNEĞİ

GÜNCEL 

MAXAM’DAN AHDE VEFA ÖRNEĞİ

Maxam Holding yıllardır tamamlanamayan Güneydoğu Anadolu Projesi için kolları sıvadı. Doğduğu topraklara hizmet etmek için AR-GE ve fizibilite çalışmaları başlattı.

Güneydoğu Anadolu Projesi Nedir? GAP, 1989 yılında hazırlanan Master Plan ile tarım, sanayi, ulaştırma, eğitim, sağlık, kırsal ve kentsel altyapı yatırımlarını da içine alan bir bölgesel kalkınma projesidir.

Maxam Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut KARAKEÇİLİ Usta Gazeteci Abdullah YİĞİT `e yaptığı açıklamada: Biz yola Şanlıurfa’dan çıkmıştık ve 40 yıl sonra yatırım yapmak üzere yine doğup büyüdüğümüz topraklara ‘a geldik. Benim gibi eski toprakların mücadele azmine ve başarma inadına ilaveten, genç nesillerin enerjisi ve kuvveti eklenince hayalimiz Allah’ın izni ile Şanlıurfa’mız hak ettiği yere gelecek ” dedi.

GAP Projesi Bitmiş Olsaydı
* 2,2 milyon alan sulanmış
* Yılda 27 milyar kWh elektrik üretimi
* GSBH %445 artış
* Kişi başı gelirde %209 artış
* 3,8 milyon kişiye istihdam
* Yılda 2.1 Milyar $ sulama getirisi
* Yılda 2.2 Milyar $ enerji getirisi sağlamış olacaktı.
1970’lerde planlanan ancak fiili olarak inşa çalışmalara 1989’da başlanan GAP; Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Mardin, Siirt, Şanlıurfa ve Şırnak illerini kapsıyor.

Gelecek hedeflerine de değinen KARAKEÇİLİ, Gap projenin önemi ve değeri Güneydoğu’nun kalkınmasındaki önemi tarıma verilen değerin çiftçinin öğreteceğim mahsulün %100 e katlayacağına herkes gayet iyi biliyor.

Ürettikçe büyüyen, büyüdükçe refah seviyesi artan bir ilden devasa bir ülke hedefiyle taşın altına elini koyan bir Urfalı var. ‘Güçlü Urfa, Güçlü Türkiye’ parolamızla tarım ve enerji alanında Yap, İşlet ve Devret modeli ile Maxam -BlackRock Dünya devi ile yapmaya hazırdır.

 

Related posts