liderlerimiz merhum Dr. Küçük ve merhum Rauf R. Denktaş’ı anma yürüyüşüne katıldı

liderlerimiz merhum Dr. Küçük ve merhum Rauf R. Denktaş’ı anma yürüyüşüne katıldı

DÜNYA 

Cumhurbaşkanı Tatar, Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı personeli ve bazı üniversitelerin AKUT ekipleri ile birlikte, liderlerimiz merhum Dr. Küçük ve merhum Rauf R. Denktaş’ı anma yürüyüşüne katıldı

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı personeli ve bazı üniversitelerin AKUT ekipleri ile birlikte Alevkayası’nda, KKTC halkının lideri merhum Dr. Fazıl Küçük’ün 38’inci ve KKTC’nin Kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Raif Denktaş’ın 10’uncu ölüm yıl dönümü anma programları çerçevesinde Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı tarafından düzenlenen saygı yürüyüşüne katılarak liderlerimizi andı.

“Kıbrıs’ın doğası, orman zenginliği, coğrafyamızın sunduğu imkân ve nimetler içerisinde bu yürüyüşü yapabilmek hem sağlık, hem de doğru mesajları vermek adına büyük bir anlam ifade etmektedir”

Cumhurbaşkanı Tatar yürüyüşte yaptığı konuşmada;

“Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı personeli ve bazı üniversitelerin AKUT ekipleriyle bu sabah merhum Dr. Fazıl Küçük ve merhum Rauf Raif Denktaş anısına saygı yürüyüşüne katılmaktan dolayı duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum.

Kıbrıs’ın doğası, orman zenginliği, coğrafyamızın sunduğu imkân ve nimetler içerisinde bu yürüyüşü yapabilmek hem sağlık, hem de doğru mesajları vermek adına büyük bir anlam ifade etmektedir. Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı’nın birlik ve beraberlik içerisinde üniversitelerdeki AKUT ekipleriyle birlikte her türlü doğal afet durumunda, anında hizmet verebilmeleri, beni fevkalade mutlu etmiştir. Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı’nın, KKTC’nin en güvenilir kurumlarından bir tanesi olduğu ortadadır.

Her türlü doğal afeti içeren çeşitli tatbikatlara katılıp destek veriyorum. Bugün de bu anlamlı etkinlikte burada olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Bu organizasyonun oluşmasında emeği geçen Orman Dairesi Müdürü Cemil Karzaoğlu’na teşekkürü bir borç bilirim.

Orman Dairesi çalışanları, ormanların korunabilmesi için herhangi bir felaket durumunda derhal müdahale edip yaz, kış demeden buradaki ekiple görev başındadır. Ormanlar, bizim en büyük zenginliğimizdir. Ormanlarımızı korumalıyız” dedi.

Sivil Savunma Teşkilatı Başkanı Atilla Karaca da yaptığı konuşmada; merhum Dr. Fazıl Küçük ve Kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Raif Denktaş’ın hayatlarını, Kıbrıs davası ve Kıbrıs Türk halkının bağımsızlık mücadelesine adadığını; Anavatan Türkiye ile fikir ve gönül birliği içinde, yaşamları boyunca büyük bir mücadele verdiklerini belirterek liderlerimizi, ölüm yıl dönümlerinde saygı, rahmet ve minnetle andığını dile getirdi.

kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-tatar-sivil-savunma-teskilati-baskanligi-personeli-ve-bazi-universitelerin-9327

Related posts